duminică, decembrie 22, 2024
AcasăCulinarRețetă de paste carbonara cu smântână. Trucuri simple pentru un preparat savuros

Rețetă de paste carbonara cu smântână. Trucuri simple pentru un preparat savuros

[ad_1]

Savuroasa rețetă de paste carbonara cu smântână este pe placul multora dintre noi. Acest preparat culinar este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține un adevărat deliciu. Când vine vorba de paste, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite, rafinate și spectaculoase. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat savuros.

Rețetă de paste carbonara cu smântână

Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare ușoară, rapidă și gustoasă atunci putem opta pentru niște paste carbonara cu smântână. Acestea sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețetă, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat savuros.

Pastele pot fi făcute cu carne, cu brânză, dar la fel de bine pot fi făcute și cu ciuperci în zilele de post. Pastele carbonara cu smântână au o savoare aparte și pot fi făcute și la mesele festive alături de alte bucate alese. Pe lângă această mâncare gustoasă, doamnele mai pregătesc și niște chiftele pufoase și aromate.

De asemenea, dacă vrem să pregătim un preparat rapid și delicios acasă, putem face o pizza la tigaie. Rețetele de pizza sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pastele carbonara cu smântână sunt alegerea perfectă atunci când nu avem mult timp la dispoziție pentru gătit, dar vrem să ne bucurăm de savoarea unui preparat reușit.

Cum să pregătești acasă un adevărat deliciu

Pentru savuroasele paste carbonara cu smântână vom avea nevoie de 400 g de spaghete, 400 g de bacon afumat, 100 g de parmezan, 300 ml de smântână, 4 ouă, 2 căței de usturoi, 1 linguriță de unt sau de margarină, ulei și sare după gust.

Mai întâi se fierb spaghetele în apă cu sare și puțin unt. Se amestecă din când în când pentru ca pastele să nu se lipească de oală. După aceea se taie baconul în suvițe subțiri și se călesc ușor într-o tigaie cu puțin ulei încins. Când baconul începe să se rumenească ușor, se adaugă usturoiul tocat mărunt.

Se lasă la călit până când usturoiul capătă o culoare aurie. După aceea într-un castron se bat ouăle spumă împreună cu un praf de sare, apoi se adaugă parmezanul și se amestecă până când devine o pastă omogenă. Ulterior se adaugă smântâna și se omogenizează ingredientele. Se toarnă totul peste baconul rumenit și se amestecă ușor.

Se iau pastele de pe foc și se lasă un pic la răcit apoi se servesc calde. Cu siguranță vom obține un preparat gustos, aromat și pe placul tuturor celor de la masă. Pastele pot fi făcute și cu carne tocată și servite împreună cu un sos de roșii dulce-acrișor. De asemenea, pentru a oferi acestui preparat un plus de savoare, putem adăuga pe lista ingredientelor și un pahar de vin roșu, busuioc, oregano și ceapă verde. Toate acestea vor transforma pastele într-o mâncare de neuitat pentru toți cei de la masă.

Pastele carbonara cu smântână sunt delicioase și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat irezistibil. Această mâncare poate fi pregătită și la mesele festive alături de alte delicii.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments