[ad_1]
Pizza la tigaie se face foarte uşor şi e varianta cea mai la îndemână pentru momentele când vrei ceva de mâncare rapid şi gustos în acelaşi timp. Vorbim despre un preparat italian pe care cu toţii l-am adoptat foarte repede. Mâncăm pizza acasă, la reustarant, ba chiar şi când mergem în vizită. Haideţi să vedem cum se face o rețetă de pizza la tigaie.
Reţetă de pizza la tigaie – Varianta cu maioneză
Toată lumea iubeşte pizza, dar dacă nu vreţi să o cumpăraţi de la o pizzerie, o puteţi coace singuri acasă.
Ingrediente:
- 5 linguri smântână
- 5 linguri maioneză
- 2 ouă
- 10 linguri făină
- brânză (mozzarella, caşcaval)
- ulei
Mod de preparare:
Mai întâi amestecă faină cu smântâna şi cu ouăle. Unge cu puţin unt sau ulei o tigaie şi pune compoziţia de mai devreme în ea. Coace-o ca şi cum ar fi clătită. Când e aproape gata, pune peste ea toppingul preferat (ceapă, porumb, roşii, ciuperci, şuncă, ton etc.), apoi întinde maioneză şi presară brânză. Acoperă tigaia cu un capac. Pizza la tigaie e gata când brânza s-a topit.
Reţetă de pizza la tigaie – Varianta cu iaurt
Încearcă și rețeta de pizza la tigaie cu iaurt. Dacă nu ai iaurt în casă, nici o problemă. Îl poți înlocui cu smântână.
Ingrediente pentru blat:
- 10 linguri de făină
- 3 ouă
- 3 linguri de iaurt/smântână
- sare
Ingrediente pentru topping:
- mezeluri
- mozzarella
- parmezan
- ciuperci, porumb, măsline etc.
Mod de preparare:
Amestecă ingredientele pentru blat. După ce ai obţinut un aluat moale, omogen şi lichid, coace-l pe o clătită. Apoi pune peste „clătita” toppingul tău preferat. Acoperă tigaia cu un capac şi coace pizza la foc mic spre mediu. Mâncarea e gata când brânză s-a topit, iar blatul e uşor rumen pe margini.
Dacă vrei, în afară de rețetă de pizza la tigaie poți încerca si frittata cu legume sau un chec aperitiv.
[ad_2]