[ad_1]
O reţetă minunată pentru un prânz pe cinste! Pregăteşte o porţie de pui cu mămăligă. Are un gust excepţional şi poate fi servită simplă sau cu ardei iute. Poţi înlocui pulpele superioare cu piept de pui. Gustul va fi la fel de bun.
Reţetă de pui cu mămăligă îţi va aduce aminte, cu siguranţă, de mâncarea din copilărie, de aburul care ieşea din oala bunicii. În afară de gust, şi aspectul este senzaţional. Mai jos găseşti lista de ingrediente şi modul de preparare. Spor la gătit şi poftă bună!
Ingrediente:
- 4 pulpe superioare de pui
- 50 ml bulion
- 2 ardei gras
- 1 usturoi
- 1 ceapă
- oregano
- piper
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Mai întâi spala bine carnea, apoi prăjeşte-o în ulei încins. Condimentează de piper şi sare şi las-o la rumenit. Ai grijă să o întorci din când în când. Când s-a rumenit pe toate părţile, toarnă o ceşcuţă de apă peste carne. Ai grijă să nu te stropească uleiul încins când torni apă.
Lasă să fiarbă la foc potrivit spre mic. În momentul în care apa s-a evaporat, adauga ardeiul gras spălat şi tăiat în fâşii, pasta de tomate, usturoiul curăţat şi zdrobit, ceapă curăţată şi tăiată julienn şi oregano. Amestecă bine, după care la să scadă. Când se uniformizează conţinutul şi aromele se întrepătrund, ia mâncarea de pe foc.
Neapărat mămăliga trebuie să fie fără cocoloașe.
[ad_2]