[ad_1]
Meniul de Paşte trebuie să cuprindă, în afară de friptură de miel şi ouă roşii, şi o porţie de salată specială. Iată mai jos reţetă de salată boeuf cu maioneză de casă. Are gust dacă o faci cap-coadă chiar tu. Dacă însă nu ai mult timp la dispoziţie, poţi cumpăra maioneza de la supermarket.
Interesant este că salata se poate prepara atât cu carne de pui, cât şi cu carne de curcan sau de vită. Trebuie doar să alegi ce carne îţi place mai mult. Dacă e să respecţi întru totul reţeta, ai nevoie de carne de vită. Spor la gătit şi poftă bună!
Ingrediente:
- 2 litri rasol vită
- 5 cartofi
- 500 g mazăre
- 300 g gogoșari murați
- 1 legătură pătrunjel
- 5 morcovi
- 500 g castraveți în oțet
- 1 țelină
- 2 buc. păstârnac
Pentru maioneză:
- 200 g muștar
- 5 gălbenușuri
- 200 g iaurt
- piper
- sare
Mod de prepare:
Curăță legumele şi spală-le bine. Apoi taie-le pe fiecare la mărimea dorită. Păstarnacul şi țelina se taie în sferturi. Morcovii şi cartofii se păstrează întregi. Se pun toate legumele la fiert în nişte rasol de vită. În momentul în care au fiert, dar încă nu s-au înmuiat, scurge-le de apă. Altă variantă ar fi ca, mai întâi, să fierbi nişte carne, iar pe la jumătatea timpului de fiert să pui legumele. Când legumele sunt gata, aşadar, scoate-le. Lasă şi legumele, şi carnea la scurs.
După ce s-au răcit suficient, toacă cubuleţe totul, inclusiv bucăţile de carne. Taie mărunt şi murăturile şi pune-le peste restul ingredientelor. Lasă deoparte şi ocupă-te de maioneză.
Ideal este o faci de casă. Când e gata, amestecă câteva linguri de maioneză cu legumele şi carnea mărunţite. Potriveşte de gust cu piper şi sare, apoi pune salata într-un bol. Decorează cu maioneza păstrată, gogoşari, albuş, măsline şi, eventual, nişte felii de castravete.
Sfaturi pentru cea mai bună salată boeuf
Urmează şi aceste sfaturi pentru ca salata să-ţi iasă bună de tot:
- carnea de vită îi dă savoare aparte;
- dacă ai mazăre congelată, o fierbi până se înmoaie. Dacă e de la cutie, îi sunt suficient 5 minute, întrucât e deja fiartă;
- unii bucătari fierb toate ingredientele separat. Consideră că, astfel, nu-şi pierd din aromă şi savoare;
- dacă vrei, când fierb legumele, poţi adăuga şi o ceapă tăiată în două. La asamblare însă ai grijă să nu o pui. Dă un gust uşor ciudat mâncării;
- ideal ar fi să fierbi cartofii în coajă, ca să fie mai savuroşi, iar apoi să-i cureţi;
- poţi pune castraveţi muraţi în saramură sau în oţet, dar şi bucăţele mici de gogoşari crocanţi;
- după preferinţe, pentru această reţetă de salată boeuf cu maioneză de casă poţi cumpăra şi o cutie de boabe de porumb. Acesta îi dă un gust uşor dulceag.
Curiozitate despre salata boeuf
Denumirea acestui preparat te duce cu gândul, cu siguranţă, la un fel de mâncare franţuzesc. Ştiai însă că, de fapt, salata e de origine rusească? Din câte se pare, ar fi fost inventată de bucătarul belgian Lucian Olivier. La jumătatea secolului al XIX-lea, el era bucătar pentru restaurantul hotelului Hermitage, din Moscova. Iniţial, reţeta se numea „vânat în maionez[„, pentru că avea carne de vânat. De-a lungul timpului, reţetă a tot fost ajustată, fiindu-i adăugate inclusiv murături.
[ad_2]