duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăCulinarRețetă de șalău la cuptor – Ușor de gătit, ușor de digerat

Rețetă de șalău la cuptor – Ușor de gătit, ușor de digerat

[ad_1]

O reţetă uşoară, ideală pentru o cină bună sau pentru o zi cu dezlegare la peste. Nu trebuie să faci mare lucru şi nici nu sunt cerute cunoştinţe culinare. Pentru o reţetă de șalău la cuptor ai nevoie doar de câteva ingrediente. Le pui la cuptor şi gata cu gătitul!

Șalăul are un gust foarte bun! Dacă la cină vor lua parte şi copii, poate ar fi bine să nu pui vinul alb. Oricum, nu e mare cantitatea (100 ml), dar mai bine e să eviţi. Din aceeași categorie să încerci și niște creveți cu sos. Spor la gătit şi poftă bună!

Rețetă de șalău la cuptor

Doctorii spun că este bine să mâncăm săptămânal pește, nu zilnic. El conține vitamine, nutrienți și minerale de care orice om are nevoie. Copiii și mai mult ar trebui să mănânce pește. De ce nu e bine să-l consumăm zilnic? Pentru că nu știm cantitatea exactă de mercur, pe care o conține.

Ingrediente pentru rețetă de șalău la cuptor:

  • 3-4 buc. file de șalău
  • 350 g cartofi
  • 100 ml vin alb
  • 4 roșii
  • 2 morcovi
  • 4-5 căței de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Mai întâi cureţi şi speli legumele. Apoi tai în cubuleţe roşiile. Usturoiul se zdrobeşte în mojar. Cartofii se fac şi ei cuburi, dar mai mari. Morcovii trebuie daţi pe răzătoarea mare.
Unge cu puţin ulei o tavă. pune peştele în tavă. Presară piper şi sare pe el. Adaugă restul ingredientelor. Toarnă vinul, iar apoi bagă în cuptor, pentru circa 60 de minute, la 160 de grade Celsius.

Șalău – Beneficii pentru sănătate

Iată câteva motive pentru care e bine să incluzi șalăul în alimentaţia săptămânală:

  • conţine multe proteine. Circa 100 gr de șalău ar avea cam 20 gr de proteine;
  • sursa de acizi graşi omega-3. Datorită acestora reduc tensiunea arterială, împiedică aritmia şi scad riscul de coagulare a sângelui;
  • scad nivelul de colesterol din sânge;
  • sursă bună de vitamina D. Aceasta este necesară pentru o absorbţie mai eficientă a calciului în oase;
  • are un conţinut scăzut de grăsimi saturate.

Drept gustare îți recomand și o salată de ton cu cartofi.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments