[ad_1]
De Sf. Ignat facem pomana porcului. Imediat după aceea, gospodinele încep să pregătească bunătăţile pentru Crăciun şi Revelion. De pe listă nu lipsesc răciturile, lebărul şi toba. E delicioasă în platoul cu gustări reci. Tradiţional, toba de casă se face în stomac de porc. Dacă, din varii motive nu ai aşa ceva, îţi recomand acum o reţetă de tobă de porc fără stomac.
Poate te îngreţoşează ideea de a folosi stomacul de porc. Poate nu ai mai găsit nimic de vânzare ori cea pe care ai avut-o s-a rupt. Acest lucru nu trebuie să te împiedice în a prepara ceva bun. Uite de ce ingrediente ai nevoie şi care este modul de preparare la reţetă de tobă de porc fără stomac.
Ingrediente:
- jumătate de cap de porc
- măruntaie (limbă, splină, rinichi, inimă)
- mult sorici
- 300 gr pulpă de porc
- boabe de piper
- 1-2 frunze de dafin
- boabe de ienibahar
- boabe de coriandru
- sare
- piper
- 2-3 căpățâni de usturoi
Mod de preparare:
Mai întâi se spală bine toate ingredientele. Apoi se pun la fiert într-o oală mare. În apă se adaugă piperul, coriandrul, dafinul, ienibaharul şi sarea. Totul fierbe la foc mic, timp de câteva ore. De câte ori e necesar, se spumează, adică se adună spuma formată la suprafaţa apei.
ATENŢIE: se pune apă suficientă de la început. Nu se adaugă apa pe parcurs!
La final, înainte de a lua de pe foc, se încorporează 1 căpăţână de usturoi zdrobit. Se amestecă bine, se mai lasă câteva minute, după care se scot măruntaiele. Acestea se lasă la răcit. Zeama, în schimb, se pitroceşte de câteva ori.
Măruntaiele răcite se taie cubuleţe. Dacă mai e necesar, se potrivesc de condimente, sare şi piper. Se taie un PET de 3 litri aproximativ la mijloc. Se bagă o pungă în PET, cu marginile în afară. Se pune în ea din măruntaie şi din zeamă. Se leagă apoi punga la gură şi se dă la rece. Dacă nu eşti sigur că se va închega, în zeama se dizolvă 1-2 pachete de gelatină.
[ad_2]