[ad_1]
Acest sote de inimi și pipote de pui reprezintă o mâncare delicioasă și accesibilă preparată din organe de pasăre într-un sos roșu. Este un fel de mâncare asemănător unui papricaș, ce constă în pipote și inimi de pasăre gătite cu atenție și servite alături de orez sau piure de cartofi. Acest sote are o textură fină și catifelată datorită organelor, care devin delicioase dacă sunt fierte în mod corespunzător. În plus, organele de pasare sunt și foarte economice. Poți folosi pipote și inimi de pui, gâscă, rață sau curcan.
Sote de inimi și pipote
Dacă ai un slow cooker, poți încerca să le gătești lent câteva ore. După 8 ore de fierbere lentă, vei observa ce culoare frumoasă capătă. De asemenea, puteți prepara această mâncare savuroasă de sote de inimi și pipote și în oală sub presiune sau multicooker.
Ingrediente necesare pentru prepararea a 4-6 porții de acest sote sunt 1 kg pipote și inimi de pui, 3 cepe medii, 1 ardei roșu kapia sau gogoșar (poate fi și ardei gras verde sau galben), 1 lingură cu vârf de paprika dulce (boia), sare, piper, 3 linguri de ulei, 50 g unt. Se poate servi alături de orez fiert în apă sărată, cartofi natur sau piure, paste simple. Peste sote se poate pune smântână și pătrunjel verde tocat.
Clătește bine organele în apă rece și scurge-le într-o strecurătoare. Verifică pipotele pentru a te asigura că sunt curățate de membrana groasă interioară. Toacă cepele și călește-le în ulei și unt cu un praf de sare, având grijă să devină doar translucide, fără să se prăjească. Taie ardeiul cubulețe și adaugă-l în cratiță. Călește-l câteva minute până se înmoaie. Adaugă pipotele și inimile, apoi asezonează cu sare și piper. Lasă-le să se călescă ușor în ceapă, apoi stinge cu 2 cești mari de apă caldă. Acum adaugă și paprika dulce. Nu adăuga niciodată boia în uleiul încins, deoarece se poate arde și deveni greu de digerat. Mare atenție să nu adaugi roșii (proaspete, bulion sau conserve) la acest sote, deoarece pot să întăreasca organele de pasăre foarte tare!
Această tocăniță este minunată gătita într-o oală sub presiune
Tocănița de pipote și inimi de pui necesită suficient lichid pentru gătit. Acoperă parțial cratița cu un capac și lasă focul la intensitate medie. Gătirea durează aproximativ 75-90 de minute, timp în care pipotele și inimile vor deveni fragede. Amestecă din când în când și, dacă lichidul scade prea mult, completează cu jumătate de ceașcă de apă. Dacă folosești o oală sub presiune, poți transfera totul în ea. Închide oala sub presiune și gătește timp de aproximativ 45 de minute de când oala începe să sâsâie. Cel mai bun mod de a verifica dacă sunt gata este să guști o inimă și o pipotă pentru a vedea dacă sunt fierte și fragede. Aroma mâncării este minunată, iar sosul roșu este savuros!
Dacă soteul de pipote și inimi de pui este gata, stingi focul și presari rapid puțin pătrunjel verde tocat deasupra. În paralel, poți să fierbi orez simplu în apă sărată. Se pun în farfurii porțiile generoase de sote cu pipote și inimi în sos bogat și aromat și orezul. Poți înlocui orezul cu cartofi fierți în apă sau piure de cartofi. Pentru a savura această tocaniță în stilul tradițional ardelenesc, puteți adăuga alături castraveți murați și puțină smântână. Dacă ai curaj să încerci acest sote de inimi și pipote vei vedea că sunt fragede și gustoase, iar sosul este absolut fantastic!
[ad_2]