[ad_1]
Ţelina este o legumă poate mai puțin apreciată, întrucât are o aromă mai pătrunzătoare. Ştiai însă că ea conţine, în proporţie de 95%, apă? Tocmai aroma şi gustul ei dau o savoare aparte reţetei de mai jos. Haideţi să pregătim o supă cremă de țelină cu bacon.
Este o supă ideală pentru zilele de iarnă. Conţine şi legume, şi un pic de grăsime. Previne deshidratarea şi e o gustare numai bună pentru când vii de la muncă.
Ingrediente:
- 1 ţelină mare
- 100 g bacon
- 2 linguri unt
- 1 ceapă albă medie
- 350 ml lapte
- 2-3 cartofi
- 1 praf boia dulce
- sare
- piper
- verdeaţă, pentru decor
Mod de preparare:
Mai întâi speli bine ţelina, apoi o tai în cubuleţe. Cartofii se curăță, se spală şi se taie şi ei cubuleţe. Ceapă se curăţă şi se toacă mărunt. Se pun la fiert cartofii, ţelina şi ceapa. E nevoie ca oala să fie la foc mediu, cam 30 de minute. După aceea strecori totul şi păstrezi circa 300 ml din apa în care au fiert legumele.
Legumele fierte pune-le în alta oală, împreună cu laptele încălzit. Adaugă şi lichidul rămas. Potriveşte gustul de piper şi sare şi lasă să mai fiarbă câteva minute. Opreşte focul, adaugă untul şi pasează totul, folosind un mixer vertical.
Separat taie baconul în felii, prăjeşte-le uşor într-o tigaie antiaderenta. Serveşte această supă cremă de ţelină cu bacon cu puţină boia dulce şi cu verdeaţa preferată.
[ad_2]