[ad_1]
Dacă vrem să pregătim un desert sănătos și delicios, tarta cu mere caramelizate este alegerea perfectă. Deși majoritatea gospodinelor preferă să gătească prăjituri festive de casă, biscuiți de casă, plăcinte sau clătite, o tartă cu mere este ideală atunci când vrem să ne bucurăm de un preparat plin de savoare. Iată rețeta unui desert savuros și ușor de preparat.
Tartă cu mere caramelizate, un adevărat deliciu
Un desert pe gustul tuturor este tarta cu mere caramelizate. Ușor de preparat și extrem de gustos, acest deliciu este perfect atunci când vrem să îi impresionăm pe cei de la masă. Gospodinele se întrec în tot felul de rețete când vine vorba de dulciuri, însă o tartă cu fructe este printre preferințele celor mari și mici.
Pe lângă gustul desăvârșit, tarta cu mere caramelizate este sănătoasă, iar dacă folosim câteva ingrediente inedite, vom obține un desert spectaculos.
Tarta cu mere caramelizate se prepară foarte ușor, avem nevoie de câteva ingrediente, însă cu un pic de imaginație aceasta poate fi ornată cu frișcă sau topping de caramel. Aspectul va fi cu siguranță apreciat de cei de la masă, iar gustul pe măsura așteptărilor.
Pe lângă acest desert gustos și ușor de pregătit, doamnele îi impresionează pe cei de la masă și cu alte preparate delicioase. Acestea gătesc rulade aperitiv deosebite pentru mesele festive. Ruladele aperitiv sunt perfecte și pentru masa de Paște, iar gustul va fi cu siguranță apreciat de toți invitații.
De asemenea, delicioasele clătite cu brânză la cuptor sunt printre preferatele celor de la masă. Gustoase și ușor de pregătit, acestea sunt nelipsite, fiind apreciate de cei mari și mici.
Rețeta unui desert savuros
Ingrediente
100 g de zahăr tos
350 g mere
50 ml apă
400 g aluat foietaj
scorțișoară
Mod de preparare
Mai întâi se pregătesc merele. Se spală bine, apoi se îndepărtează cotorul și semințele. Ulterior, se taie merele în felii foarte subțiri. Se pune zahărul într-o cratiță mare și se adaugă apa. Se pune cratița la foc mic și se așteaptă până se caramelizează zahărul. Se amestecă continuu până se obține zahărul caramelizat.
Când caramelul capătă o culoare aurie, se toarnă în forma de copt și se întinde într-un strat uniform. Se pun feliile subțiri de mere peste caramel, apoi se adaugă puțină scorțișoară.
Se pune foaia de aluat foietaj peste mere și se presează ușor pentru a se uniformiza și a se întinde umplutura. După aceea se fac câteva tăieturi în foaia de aluat pentru ca delicioasa tartă cu mere să se coacă bine.
Se pune la cuptor tarta cu mere și se lasă la copt până capătă deasupra o culoare aurie. După ce este gata, se răstoarnă tarta cu mere pe un platou mare. Astfel, caramelul va fi la suprafață, desertul căpătând un aspect deosebit. După ce se răcește, se taie felii în diferite forme, iar pe deasupra se poate pune puțin zahăr pudră vanilat.
Gospodinele care își doresc să orneze tarta cu mere caramelizate, pot opta pentru frișcă sau topping de ciocolată. Astfel, desertul va fi unul delicios, dar și cu un aspect sofisticat.
Un desert care ne amintește de copilărie este tarta cu mere caramelizate. Aceasta este ușor de preparat, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține un desert aromat pe placul tuturor.
[ad_2]