[ad_1]
Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti un tiramisu fără ouă. Tiramisu este un desert aromat, pufos și are un aspect deosebit, fiind ideal de servit la mesele festive. Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un tiramisu cremos, fără ouă, gustos și însiropat, trebuie să ținem cont de câteva secrete culinare, iar succesul va fi garantat. Iată rețeta care îți va încânta papilele gustative.
Tiramisu fără ouă
Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Un desert ideal de servit la orice ocazie este un tiramisu fără ouă. Acesta are o savoare aparte, este cremos, rafinat și savuros.
Tiramisu se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Acest desert poate fi servit dimineața alături de o cafea aromată, dar și pe timpul zilei, ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un preparat delicios. Pentru iubitorii de deserturi gustoase și însiropate ideală este o prăjitură cu mere și blat de pandișpan. Blatul poate fi făcut simplu sau însiropat, în funcție de preferințe.
Dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei, putem pregăti un chec pufos cu brânză de vaci. Acesta se face rapid, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, vom transforma desertul într-un adevărat spectacol culinar.
Tiramisu fără ouă este desertul perfect pentru orice masă și ocazie, fiind adorat atât de cei mici cât și de cei mari. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.
Rețeta cu care vei pregăti la tine în bucătărie un desert irezistibil
Pentru a pregăti un tiramisu fără ouă gustos și aromat vom avea nevoie de 300 ml de frișcă, 250 g de cremă de brânză mascarpone, 70 g de zahăr, 1 linguriță de esență de vanilie, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 1 linguriță de esență de cafea sau lichior Amaretto, 300 ml de cafea îndulcită, cacao pentru a orna tiramisu și 1 pachet de pișcoturi.
Mai întâi se amestecă într-un bol zahărul împreună cu frișca, esența de vanilie, zahărul vanilat și crema mascarpone. După aceea pișcoturile se înmoaie în cafeaua îndulcită și amestecată cu o linguriță de esență de cafea. Se așază într-o tavă un strat de pișcoturi însiropate.
Peste primul strat de pișcoturi se pune un strat generos de cremă de frișcă și mascarpone și se uniformizează. După aceea se mai pune un strat de pișcoturi însiropate apoi încă un strat de cremă. Se procedează la fel până când se termină pișcoturile și crema. La final se pudrează prăjitura cu cacao apoi se adaugă și câțiva fulgi de ciocolată pentru un aspect deosebit. Când este gata se pune prăjitura la frigider pentru câteva ore apoi se scoate tiramisu și se porționează pentru a fi servit. Cu siguranță vom obține un desert încântător.
Tiramisu fără ouă este gustos, aromat și poate fi servit la orice ocazie. Acest desert se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Tiramisu poate fi ornat în diferitem moduri, după preferințe, fie cu frișcă și pudră de cacao, fie cu fructe proaspete sau cu fulgi de ciocolată.
[ad_2]