[ad_1]
În zilele de vară, parcă nu-ţi doreşti să savurezi neapărat o cafea aburindă. Aceasta este mai degrabă potrivită pentru dimineţile răcoroase de toamnă ori pentru zilele geroase de iarnă. În sezonul estival, ca să te umpli de energie şi să începi ziua cu dreptul, este perfectă o cafea cu gheaţă. Poate fi servită indiferent de momentul zilei sau de ocazie. Inspiră-te, aşadar, de mai jos! Găseşti în acest material 3 reţete de cafea cu gheaţă.
Despre cafea am putea spune că provine din zona etiopiană Kaffa. Se zice că a fost descoperită de un cioban. În timp ce era cu ouile la păscut, a observat cum animalele sunt pline de energie după ce mâncaseră nişte fructe roşii dintr-un tufiş sălbatic. A încercat şi el acele fructe roşii şi s-a simţit şi mai energic. Mai apoi, nişte călugări, văzându-l pe cioban atât de vioi, au fiert boabele roşii şi au băut lichidul, constatând că pot sta treji aproape toată noaptea.
Noi bem cafeaua din trei motive. În primul rând, vrem să ne simtt mai revigoraţi. În al doilea rând, ne place aroma boabelor. Iar în al treilea rând, este o băutură ideală atât pentru a ne răcori, cât şi pentru a ne încălzi. Tocmai de aceea am adunat câteva reţete de cafea cu gheaţă, pentru a-ţi fi de ajutor vara aceasta.
Reţete de cafea cu gheaţă
Reţine: dacă e vorba de gheaţă, poţi folosi atât cuburi clasice, cât şi cuburi reutilizabile. Avantajul în cazul celor din urmă este că nu diluează deloc cafeaua, ci doar o răcesc.
Reţetă de ice coffee
Aceasta este, de fapt, o cafea clasică, pe care o serveşti cu gheaţă şi cu zahăr. Acesta din urmă este opţional. Nu trebuie decât să-ţi răceşti cafeaua, preparată cu o seară înainte, cu câteva cuburi de gheaţă. Dacă ții dieta daneză, nu uita să servești cafeaua neagră, adică neîndulcită. Servește, în schimb, cu o porție de gogoși delicioase.
Frappe – cel mai popular tip de cafea din Grecia
Prepară un espresso. Pune-l într-un pahar şi adaugă peste el puţin lapte, un pic de zahăr şi multă gheaţă. Amestecă foarte bine cu ajutorul unui pai mai lung. Se spune că frappe-ul a fost „inventat de Dimitrios Vakondios, în 1957, în cadrul Târgului Internaţional din Saloc. Pentru că nu găsise acolo apă caldă, ca să-şi prepare cafea clasică, s-a gândit la un shaker cu apă rece ca gheaţa.
Pont: ideal este să amesteci toate ingredientele într-un shaker ori folosind un mixer. Ca decor poţi folosi topping de ciocolată.
Cafea rece cu sirop de arţar
Pune apă la înfierbântat. Între timp amestecă un praf de scorţişoară cu 2 linguri de sirop de arţar şi cu 2 linguriţe de cafea instant. E vorba de cafea din care faci nessul (granule pe care le freci bine cu zahăr, ca să obții o băutură cât mai spumoasă). În momentul în care apa s-a înfierbântat, toarnă mixul în apă. Amestecă şi tine pe foc până când cafeaua s-a dizolvat complet. Lasă apoi să se răcească şi serveşte cu câteva cuburi de gheaţă. Drept decor, ideală este frişca. Cine doreşte, poate adăuga în pahar şi puţin lapte.
[ad_2]