[ad_1]
Ce zici dacă, în acest weekend, testezi nişte reţete de clătite pufoase? Mai jos îţi propun 3 reţete uşoare şi bune. Două sunt desert, iar a treia un antreu pentru zilele în care vrei să-ţi aminteşti de primăvară. Le poţi umple cu ce vrei: gem, dulceaţă sau magiun de prune.
Aceste reţete de clătite sunt perfecte şi pentru Moşii de Toamnă, când e bine să dăm ceva de pomană de sufletul celor trecuţi în nefiinţă.
Clătite franţuzeşti – Simple şi bune
Mai jos găseşti reţeta de clătite franţuzeşti. Sunt perfecte pentru pachet la muncă ori la şcoală. În loc de esenţă de vanilie poţi folosi extract de vanilie sau, de ce nu, esență de rom ori de migdale. Totul e, aşadar, în funcţie de preferinţele fiecăruia.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 250-300 ml de apă minerală
- 320 ml de lapte
- 450 g de făină
- 180 g unt
- 1 linguriţa esență de vanilie
- zahăr sau după gust
- puțină sare
Mod de preparare:
Bate ouăle spumă cu puţină sare. Adaugă apoi untul topit, laptele, făina şi restul ingredientelor. Omogenizează cu ajutorul unui tel sau cu un mixer de mână. Coace clătitele într-o tigaie încinsă, pe ambele părţi.
Clătite Ana Lugojana – Gust delicios din Banat
Următorul desert din top 3 rețete de clătite pufoase are o denumire autohtonă. E specific zonei Banatului şi are un gust nemapomenit. Din câte se pare, reţeta a fost lansată pe piaţă de Hanul Ana Lugojana, aflat pe drumul de legătură dintre Făget şi Lugoj. Iată modul de preparare:
Ingrediente:
- 10 foi de clătite clasice
- 70 gr unt
Pentru umplutură:
- 300 gr brânză de vaci
- 2 ouă
- 1 esență de vanilie
- 60 gr zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- stafide după gust
Pentru sos:
- 1 plic zahăr vanilat
- 60 gr zahăr pudră
- 250 ml smântână pentru gătit
- 4-5 gălbenuşuri
Pentru bezea
- 1 vârf de cuţit de sare
- 5 albuşuri
- 130 gr zahăr
Mod de preparare:
Unge cu puţin unt o tavă şi încinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Pune toate ingredientele pentru umplutură într-un bol şi omogenizează-le.
Separă albuşurile de gălbenușuri. Mixează gălbenuşurile cu zahărul şi cu smântână. Bate spumă albuşurile cu puţină sare. Pune în fiecare clătită umplutură, rulează, apoi aşază-le pe toate în tavă, una lângă alta. Toarnă sosul făcut anterior peste ele şi bagă în cuptor. După 10 minute întinde bezeaua peste ele. După ce s-a rumenit crusta de bezea, scoate tava din cuptor.
Clătite cu verdeaţă şi caşcaval
Această reţetă este un aperitiv mai degrabă, decât un desert. Ideal cu precădere în lunile de primăvară şi chiar şi pe masa de Paşte. Totuşi, dacă vrei să diversifici regimul alimentar, o poţi prepara oricând.
Ingrediente:
- 350-400 ml lapte
- 3 ouă
- 150 gr făină
- 200 gr caşcaval
- puţină sare
- 1 plic praf de copt
- 2-3 linguri ulei
- mărar (cantitatea depinde de preferinţele fiecăruia)
Mod de preparare:
Mixează ouăle cu sarea şi laptele cald. Încorporează apoi praful de copt şi făină, cernută în prealabil. Adaugă şi caşcavalul dat pe razătoare, uleiul şi mărarul spălat şi tocat mărunt. Omogenizează cu un tel.
Unge cu puţin ulei sau unt o tigaie, încinge-o, apoi coace clătitele în ea pe ambele părţi. Dacă ţi-a mai rămas caşcaval dat pe răzătoare, poţi umple clătitele cu el. Ideea este ca clătitele să fie încă fierbinţi, pentru a se topi caşcavalul.
Care dintre cele 3 rețete de clătite pufoase îți place mai mult? Noi le preferăm pe toate!!!
[ad_2]