[ad_1]
În zilele de sărbătoare multe gospodine pregătesc tort diplomat cu mascarpone. Acesta este unul dintre cele mai adorate și ușor de pregătit deserturi. Însă, pentru a reuși să pregătești acest deliciu excepțional ai nevoie să cunoști câteva secrete.
Tortul diplomat cu mascarpone este o variantă delicioasă și rafinată a desertului clasic. Pentru a pregăti blatul acestui desert aveți nevoie de 4 ouă, 150 gr de zahăr, 150 gr de făină, o linguriță de praf de copt și de o linguriță de extract de vanilie. Pentru cremă diplomat cu mascarpone aveți nevoie de 500 gr de mascarpone, 400 ml de frișcă lichidă și de 100 gr de zahăr pudră. În plus, veți mai avea nevoie de o linguriță de extract de vanilie, 8 foi de gelatină și de 50 ml de apă rece.
Tort diplomat cu mascarpone. Cum să pregătești siropul pentru acesta
Pentru tortul diplomat aveți nevoie să pregătiți sirop. Ingredientele necesare pentru acesta includ 100 ml de apă, 50 gr de zahăr și o linguriță de extract de vanilie. De asemenea, trebuie să știți că desertul are nevoie și de decor pentru a fi potrivit pentru o sărbătoare. Astfel, puteți folosi pentru decor fructe proaspete (zmeură, căpșuni, kiwi, etc.), ciocolată neagră rasă sau fulgi de ciocolată.
Din moment ce aveți toate ingredientele pregătite puteți trece la prepararea acestuia. Pentru a pregăti blatul mixează ouăle cu zahărul până obții o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Adaugă treptat făina și praful de copt, amestecând ușor până la omogenizare. Adaugă extractul de vanilie și amestecă bine.
Toarnă compoziția într-o formă de tort cu diametrul de aproximativ 24 cm, tapetată cu hârtie de copt, și coace blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii. După coacere, lasă blatul să se răcească complet.
După care are loc pregătirea cremei diplomat cu mascarpone. Astfel, hidratează foile de gelatină în apă rece conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Mixează mascarponele cu zahărul pudră și extractul de vanilie până obții o compoziție cremoasă. Într-o cratiță mică, încălzește apa, apoi adaugă foile de gelatină hidratate și amestecă până se dizolvă complet.
Cum să asamblezi tortul pentru a obține un desert nu doar gustos dar și atractiv
Lasă gelatina să se răcească ușor, apoi adaugă-o treptat peste crema de mascarpone, amestecând continuu. Într-un bol separat, bate frișca lichidă până obții vârfuri moi, apoi încorporează-o ușor în crema de mascarpone. Taie blatul în două sau trei foi, în funcție de preferințe.
Întâi de toate așază prima foaie de blat într-un inel de tort, pune jumătate din siropul preparat (apă + zahăr + extract de vanilie) peste blat pentru a-l înmuia. Adaugă jumătate din crema de mascarpone peste primul strat de blat și nivelează. Așaază al doilea strat de blat și înmoaie-l cu restul de sirop.
Adaugă restul de cremă de mascarpone și nivelează suprafața tortului diplomat cu mascarpone . Dă tortul la frigider pentru cel puțin 2-3 ore sau până când crema se întărește. Decorează tortul cu fructe proaspete (zmeură, căpșuni, kiwi) și fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă. Îndepărtează cu grijă inelul de tort înainte de a servi. Tortul diplomat cu mascarpone este acum gata de savurat.
[ad_2]