[ad_1]
Te-ai săturat de reţetele clasice? Ai rămas în pană de idei când vine vorba de gătit? Nu ştii ce să mai pregăteşti de mâncare pentru cei din casă? Îţi propun o porţie de varză murată cu carne. Da, din varză murată ies nişte sarmale delicioase, dar uite un mod diferit de a o folosi în bucătărie.
E sezonul verzei murate. Când mă gândesc la ea, instant parcă văd o porţie de varză murată cu carne. Da, combinaţia este foarte bună la gust şi se prepară chiar uşor. Mai jos este reţeta completă.
Ingrediente:
- 1 căpăţână de varză murată mai mare
- 350 gr ceafă de porc sau orice fel de altă carne de porc
- circa 220 ml suc de roşii
- 2-3 cepe medii
- piper
- sare
- puţin ulei
Mod de preparare:
Mai întâi se scurge varza de zeamă, apoi se taie fideluță şi se lasă la scurs iarăşi. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Ceafa de porc se taie la mărimea dorită.
Pune câteva linguri de ulei într-o tigaie mai adâncă şi căleşte uşor ceapa în ea. Apoi adaugă carnea şi varza murată. Amestecă şi încorporează sucul de roşii. După circa 50-60 de minute, potriveşte de sare şi piper şi ia de pe foc. Serveşte varza murată cu carne cu o mămăliguţă fierbinte.
Sfaturi pentru varza murată cu carne
Citeşte şi aceste sfaturi pentru a şti exact cum să găteşti varza data viitoare:
- poţi pune varza în apă mai multă. Astfel îi mai iese din sare şi din gustul acru;
- ai grijă la sare. Varza murată e deja sărată. Înainte de a potrivi de gust, gustă puţin din mâncare. E destul de probabil să nu mai fie nevoie de sare, ci doar de piper;
- dacă foloseşti afumătură, iarăşi mare grijă la sare. Carnea e deja sărată;
- dacă ţi se pare că nu e deloc lichid, adaugă 1-2 pahare cu apă;
- se pot adăuga şi: boia dulce, dafin, cimbru, chimen.
[ad_2]