[ad_1]
Vinetele umplute cu brânză sunt un preparat extrem de delicios! Acestea nu sunt foarte populare, însă persoanele care au avut ocazia să guste acest fel de mâncare, s-au îndrăgostit de gustul minunat. Pe deasupra, acest preparat este și foarte sățios, dar și sănătos. Nu este deloc complicat de preparat.
Această rețetă își are originile într-o rețetă turcească, inventată de Imam Bayildi. Cele două sunt foarte asemănătoare, însă rețeta İmam bayıldı (denumită după creatorul său) este puțin mai complexă.
Vinetele umplute cu brânză se prepară mai mult în acest fel, în Grecia. Acestea constituie un fel de mâncare potrivit pentru prânz sau pentru cină și este foarte nutritiv.
Ce ingrediente sunt necesare pentru acest preparat
Vinetele umplute cu brânză nu necesită foarte multe ingrediente și sunt destul de ușor de preparat. Există mai multe preparate cu vinetele ca ingredient principal, și sunt foarte gustoase.
Pentru patru porții, vom avea nevoie doar de patru vinete pe care le vom tăia în jumătate, pe lungime. Pentru umplutură, ne vom folosi de aproximativ 300-350 grame de telemea de vacă, alături de 300 grame de cașcaval ras.
Pe lângă acestea vom mai pregăti niște unt cu cât mai multă grăsime, pentru o textură mai cremoasă. Cel cu 82% grăsime este cel mai potrivit.
Mai pregătim și două ouă, alături de câteva linguri de ulei, de preferabil, de măsline pentru o aromă mai autentică. Pe deasupra, vom folosi câteva roșii cherry tăiate.
Pentru condimente, putem folosi cele clasice, și anume sarea și piperul. Desigur, condimentarea se poate face după preferințele fiecăruia.
Așadar, acest preparat nu este foarte greu de pregătit și nici nu cere foarte mult efort din partea noastră. Chiar și așa, rezultatul va fi unul uimitor, cu un gust minunat și savuros.
Vinete umplute cu brânză – Cum se prepară acest fel de mâncare
În primul rând, trebuie să spălăm foarte bine vinetele, pentru că le vom folosi cu tot cu coajă. După ce le scurgem bine de apă, le putem tăia în două jumătăți, pe lungime. Este indicat să înțepăm puțin vinetele prin coajă, pentru a fi pătrunse cât mai bine atunci când le băgăm la cuptor.
În timpul acesta, trebuie să preîncălzim cuptorul la aproximativ 200 de grade. Între timp, vinetele trebuie unse cu uleiul de măsline pregătit. După ce cuptorul a fost încălzit, putem introduce vinetele pentru a se coace puțin, timp de aproximativ 20 de minute. Veți vedea că sunt rumenite, însă nu gătite neaparat complet.
După ce acestea sunt gata coapte, putem pregăti o lingură sau o ustensilă potrivită pentru a scoate conținutul/miezul vinetelor. Trebuie să avem grijă să nu tăiem prea mult pentru a nu deteriora coaja. Aceasta trebuie păstrată intactă.
Într-un bol vom rade brânza (telemeaua de vacă) cu atenție, alături de jumătate din cașcavalul deja ras. Adăugăm și conținutul pe care l-am scos din vinete și amestecăm foarte bine. În acest amestec putem adăuga și condimentele pregătite, după preferințe.
Această compoziție se va pune în cojile păstrate de la vinete. Pe deasupra punem câte o felie sau două de roșie cherry, iar apoi niște cașcaval ras din cel rămas.
După aceea, putem pregăti tava pe care o ungem cu unt. Așezăm vinetele și le lăsăm să se coacă încă aproximativ 10 minute, la 200 e grade.
Vinetele cu brânză se pot servi cu pâine prăjită și constituie o masă nutritivă, sățioasă și mai ales foarte gustoasă!
[ad_2]