duminică, aprilie 28, 2024
AcasăCulinar3 reţete de clătite americane. Trucuri pentru a fi pufoase

3 reţete de clătite americane. Trucuri pentru a fi pufoase

[ad_1]

Denumirea de pancakes a devenit populară începând cu sfârşitul secolului al XIX-lea şi până în prezent aceste clătite pufoase au rămas unul dintre cele mai populare deserturi. Iar din acest motiv exista chiar şi o zi dedicată clătitelor, cunoscută ca Shrove Tuesday, care se sărbătoreşte în februarie sau martie, înainte de Ash Wednesday (prima zi din Postul Paştelui). În traducere, pancakes înseamnă „prăjitura la tigaie”, iar de-a lungul timpului acestea s-au mai numit „flapjack” şi „griddle cake”.

Clătitele americane sunt uşor de preparat şi pot fi servite nu doar la micul dejun, ci şi la prânz sau chiar la cină. În cele ce urmează vei afla câteva trucuri de care trebuie să ţii cont că să prepari o porţie de pancakes ca la carte, dar şi câteva reţete pentru inspiraţie.

Clătite americane cu ciocolată

grediente:

400 de grame de faină
500 de mililitri de lapte
2 ouă
un plic de zahăr vanilat
3 linguri de unt topit
2 linguri de zahăr
2 linguriţe de praf de copt
o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu
sare
crema ciocolată
Mod de preparare:

Amestecă faină cu zahărul, zahărul vanilat, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu.
Separă albuşurile de gălbenuşuri. Adaugă un vârf de sare peste albuşuri şi mixează bine până devin spumă.
Amestecă laptele cu untul topit, toarnă peste gălbenuşuri şi amesteca bine.
Adaugă apoi gălbenuşurile peste faina şi amesteca bine compoziţia cu ajutorul unui mixer.
Incorporează apoi şi albuşurile, folosind ţelul până când compoziţia devine omogena.
Încălzeşte tigaia la foc mic şi topeşte puţin unt.
Adaugă compoziţia pentru clătite în tigaie. Atunci când apar bule la suprafaţă, e timpul să întorci clătitele.
Adaugă nutella şi serveşte.

Clătite americane cu banane şi nuci

ngrediente:

400 de grame de faină
500 de mililitri de lapte
4 ouă
3 linguriţe de praf de copt
o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu
5 linguri de zahăr
6 linguri de unt topit
2 linguri de zahăr vanilat
sare
o banană tăiată felii
o mână de nuci
sos de caramel
Mod de preparare:

Amestecă faină cu zahărul, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu.
Separă albuşurile de gălbenuşuri. Mixează albuşurile până devin spumă. Adaugă un praf peste gălbenuşuri şi mixează-le separat.
Adaugă peste gălbenuşuri laptele şi untul topit şi amesteca bine. Adaugă compoziţia peste faina şi amesteca până când se omogenizează.
Adaugă apoi albuşurile şi amesteca de jos în sus. Consistenta ar trebui să fie asemănătoare cu cea pentru pandişpan.
Încinge tigaia, unge-o cu unt şi adăugă compoziţia pentru clătite. Atunci când apar bule la suprafaţă, e timpul să întorci clătitele.
Pune clătitele în farfurie, toarnă puţin sos de caramel, adaugă câteva felii de banane şi nucile tocate grosier şi serveşte.

Clătite americane cu bacon

Ingrediente:

400 de grame de faină
500 de mililitri de lapte
4 ouă
50 de grame de unt topit
câteva felii de bacon
un plic de zahăr vanilat
3 linguriţe de praf de copt
o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu
sare
Mod de preparare:

Bate ouăle împreună cu un vârf de sare şi cu zahărul cu ajutorul unui mixer. Compoziţia trebuie să fie spumoasa şi deschisă la culoare.
Într-un bol separat, amesteca faină cu praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Adaugă treptat laptele şi la final adauga şi untul topit.
Incorporează în acest amestec şi ouăle spuma folosind o spatulă.
Încinge tigaia, unge-o cu unt şi adăugă compoziţia pentru clătite. Atunci când apar bule la suprafaţă, e timpul să întorci clătitele.
Prăjeşte feliile de bacon într-o altă tigaie, până devin uşor crocante.
Pune clătitele într-o farfurie, adauga feliile de bacon, toarnă puţin sirop de arţar şi serveşte.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments