duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăCulinarSaramură de dorada cu roșii – Pe masa de Revelion

Saramură de dorada cu roșii – Pe masa de Revelion

[ad_1]

Pe masa de revelion, se spune că e bine să avem peste. Conform unei superstiţii, dacă mâncăm peşte în noaptea dintre ani, ne vom strecura prin necazuri şi probleme în anul ce vine ca peştele în apă. Adică foarte uşor. Superstiţie sau adevăr, nu ştim. Dar nu strică să pregătim o saramură de dorada cu roşii.

Reţeta e mai mult decât simplă. O poţi face şi cu dorada, şi cu macrou. Fiecare după gust, bani sau ofertă din magazin. Notează-ţi reţeta, ca să o ai la îndemână pe 31 decembrie.

Saramură de dorada cu roșii

Lista de ingrediente este foarte banală. Niște legume, un pește și clasicele condimente. Gustul preparatului însă e delicios.

Ingrediente:

  • 2 dorade medii
  • 250 ml suc de roșii
  • 130 ml vin alb
  • 2 ardei grași
  • 6 roșii
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ardei iute
  • pătrunjel proaspăt
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare saramură de dorada cu roșii:

Mai întâi ocupă-te de legume. Curăţă-le şi spală-le. Decojeşte roşiile şi taie-le în bucăţi mici. Încinge 3-4 linguri de ulei şi căleşte uşor toate legumele, tăiate mărunt, cu excepţia ardeiului iute. Adaugă apoi vinul şi sucul de roşii. Lasă să fiarbă la foc mic spre mediu, în jur de 25-30 de minute.

Spre final potriveşte de piper şi sare şi adaugă şi nişte pătrunjel spălat şi tocat mărunt. Opreşte focul şi pune şi rondelele de ardei iute. Aceasta este, de fap, saramura.

Cât timp fierbe saramura, prăjeşte peştele. Dacă nu ai găsit dorada în magazin ori nu-ţi place, alege macroul. Va fi la fel de bun. Bineînţeles, întâi curata şi spala peştele, după care sareaza-l. Abia când ai terminat, îl poţi une la prăjit.

Asamblare: Pune bucăţile de peste într-un platou şi acoperă-le cu saramura fierbinte.

Curiozităţi despre dorada

Câte ceva, pe scurt, despre dorada:

  • este un peşte care trăieşte în Marea Mediterană, dar şi în unele zone din Atlanticul de Nord;
  • ajunge la lungimea de 35 cm, mai rar până la 70 cm;
  • trăieşte la adâncimi de la 5 la 150 de metri;
  • este hermafrodit;
  • carnea de peşte este foarte gustoasă. Peştele poate fi gătit la grătar, în cuptor, în tigaie şi chiar şi înăbuşit.

 

 

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments