[ad_1]
Pentru zilele cu dezlegare la peste îţi recomand o reţetă de borş de crap. Este un deliciu! Mai jos găseşti ingredientele şi modul de preparare. E ceva simplu, banal, dar are un gust foarte bun. Secretul rețetei este să folosești multe legume, dar în cantitate mică.
Cine dorește, poate adăuga și o ceșcuță mică de orez. Probabil te întrebi de ce trebuie să fierbi borșul înainte să-l pui în oală. Ei bine, pentru că i se taie tăria și nu îți mai provoacă arsuri la stomac. Nu trebuie fiert foarte mult, dar nici să-l lași „crud. „Când îl pui în oală, alături de restul ingredientelor, trebuie să fie fierbinte. Deci nici rece, nici călduț.
Ingrediente:
- 1 kg crap
- 1 cap de crap
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 1-2 roşii
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 ţelină mică
- 1 lingură ulei
- 750 ml borş
- 1 legătură leuştean
- sare
Mod de preparare rețetă borș de crap:
Curăță ceapa şi toac-o mai mărunt. Curăţă şi păstarnacul, morcovii, ţelina şi ardeiul gras. Ai grijă să nu folosești foarte multă țelină ori păstârnac. În caz contrar, vor da o anumită iuțeală borșului. Spală-le, taie-le în cubuleţe mici şi pune-le într-o oală mai mare, cu apă rece, la fiert. Adaugă în oală şi capul de crap, praful de sare şi o lingură de ulei.
Cât timp fierb legumele, curăță peştele, spală-l şi taie-l în bucăţi potrivite. Când ai terminat, pune-l şi pe el în oală. Potriveşte de gust cu sare şi lasă să fiarbă.
Pune separat să fiarbă borşul de casă câteva minute. Cu aproximativ 10 minute înainte să opreşti focul, toarnă borşul fiert înainte şi roşiile spălate şi date pe răzătoare. Lasă să dea un clocot-două, apoi opreşte focul şi presară leuştean proaspăt tocat.
Dacă e o zi cu dezlegare la pește, îți recomand și un macrou marinat.
[ad_2]