duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăSocialPictorul cunoscut pentru creațiile sale a discutat despre realitățile artistice, culturale, sociale,...

Pictorul cunoscut pentru creațiile sale a discutat despre realitățile artistice, culturale, sociale, expoziția de la CMNM Iași, debutul carierei sale de artist, dar și despre proiectele derulate de-a lungul timpului, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

[ad_1]

Dialog interesant in Studioul BZI LIVE luni, 29 martie 2021, la ora 15.00 alaturi de Calistrat Robu, artist cunoscut pentru creații ce i-au imortalizat într-o manieră spectaculoasă pe Traian Băsescu, Klaus Iohannis sau Elena Udrea si care, acum, vine cu o noua expoziție specială la Palatul Culturii din Iași. Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” (CMNM) organizează, în perioada 25 martie-11 aprilie 2021, evenimentul institulat „Citadela naivilor. Calistrat”. Despre acest proiect, realitati artistice, culturale si sociale sau alte initiative s-a dialogat alaturi de artist.

Seria evenimentelor „Citadela naivilor”, inițiată de Muzeul Etnografic al Moldovei cu scopul de a pune în valoare lucrările de artă naivă și pe creatorii acestora, continuă cu o expoziție care îl readuce în atenția publicului pe Calistrat Robu

Născut în 1952, artistul Calistrat Robu a început să picteze încă de când era elev

Născut în 1952, artistul a început să picteze încă de când era elev. După o prima participare la o expoziție de grup (1976), Calistrat Robu este prezent pe simeze, în numeroase expoziții personale și de grup, la Iași, București, Bacău, Pitești, Chișinău, dar și în străinătate, la Madrid, New York, Viena, Paris. De asemenea, lucrările sale se regăsesc în colecții particulare din România, Statele Unite ale Americii, Thailanda, Germania, Italia, Franța. Expoziția „Citadela naivilor. Calistrat” cuprinde aproximativ 40 de lucrări concepute de artist în ultimii 35 de ani, majoritatea de dimensiuni mari și realizate în tehnica ulei pe pânză, înfățișând, prin imaginile-cheie, cu implicații străvechi și prin cromatica rafinată, teme atât din lumea rurală, cât și din cea urbană. Vernisajul va avea loc astăzi, 25 martie 2021, ora 13:00 și va putea fi urmărit live, pe pagina: www.facebook.com/PalatulCulturiiIasi. Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, în intervalul orar 10.00-17.00 (ora 16.30, ultima intrare), cu respectarea normelor sanitare impuse în această perioadă.

Calistrat Robu, în creațiile sale, transmite un mesaj profund moralizator

Calistrat Robu, în creațiile sale, transmite un mesaj profund moralizator. „Eu i-am avut în prim-plan pe politicieni. Eu nu am ceva personal cu ei, ci doar încerc să transmit o serie de realități care se petrec în țara noastră. Eu chiar le mulțumesc politicienilor că există, iar mesajele pe care le transmit prin intermediul tablourilor mele sunt tragi-comice și tocmai asta vreau să reliefez. Din păcate, în țara noastră lucrurile sunt grave și națiunea are mult de suferit. Pe mine mă doare să văd ceea ce se petrece cu tânăra noastră generație și cu bătrânii noștri. Da, arta pe care o fac are rol moralizator și de a atrage atenția și nimic mai mult”, transmite Calistrat Robu.

Un clasic în galeria de Artă Naivă

Născut la Pufești, județul Vrancea, la 4 iunie 1952, Calistrat Robu și-a început activitatea artistică în 1976. După 1990 a participat la numeroase expoziții individuale sau de grup atât la saloane naționale și internaționale de Artă Naivă. Mare parte din lucrările sale fac parte din colecții particulare și de stat în România, Spania, Austria, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii, Elveția sau Italia. Cu un mesaj axat pe satira socială și a politicienilor autohtoni, tablourile sale precum „Războiul vinului și țuicii”, ce îi prezintă pe Traian Băsescu, Vasile Blaga și Emil Boc ca adevarăți „jupâni” peste o țară învățată să bea până cade lată și cu niște conducători aflați la cârma unei corăbii aflat de mult timp în plină derivă. Mai nou, subiecții creațiilor sale au fost Liviu Dragnea sau Klaus Iohannis.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments