marți, decembrie 24, 2024
AcasăNationalDaniel Roxin – biografie: Dragostea pentru Dacia și traco-geți, dusă la extrem

Daniel Roxin – biografie: Dragostea pentru Dacia și traco-geți, dusă la extrem

[ad_1]

Daniel Roxin este un personaj controversat, autor, realizator de emisiuni și filme documentare, director și redactor șef al Radio „Vocea Sufletului” și al site-ului „Adevărul despre daci“, a cărui biografie este strâns legată de tot ce înseamnă Dacia și trecutul istoric al strămoșilor noștri.

Daniel Roxin este privit ca un adevărat „guru“ de către adepții teoriei că ne tragem în primul rând din daci. Daniel Roxin pare a duce obsesia pentru daci la un nivel extreme de ridicat, acesta făcând mai multe filme documentare despre daci și mai multe site-uri, dar și o asociație, toate având legătură cu noțiunea de „dac“. Mai mult, acesta a făcut și mai multe emisiuni în care principala temă abordată a fost, bineînțeles, noțiunea de „dac“.

Daniel Roxin – biografie: De unde a început pasiunea pentru daci

Biografia lui Daniel Roxin este legată de tot ceea ce înseamnă daci și a început în anul 2011, când acesta a început să cerceteze cultura geto-dacilor și de atunci a descoperit mai multe minciuni legate de strămoșii noștri. Acesta consideră că dacii erau niște oameni mult mai sofisticați decât o spun adepții teoriei romanizării, care le-au minimalizat foarte mult cultura, tomcai pentru a justifica falsa teorie a romanizării.

Potrivit lui Daniel Roxin, istoria oficială a României a fost schimbată samavolnic, despre daci și despre traco-geți vorbindu-se foarte puțin. Acesta consideră că geto-dacii au însemnat foarte mult pentru istoria poporului nostru și că aceștia nu au dispărut odată cu cucerirea Daciei.

Daniel Roxin susține că imaginea dacilor ca fiind niște barbari, primitivi, este total falsă, fiind doar niște născociri ale unor istorici care au vrut să denatureze adevărul. Dacul liber Daniel Roxin consideră că marii istorici și filosofi ai antichității au prezentat o altă viziune a lumii geto-dacilor. Arătând cât de inteligenți, muncitori ți buni luptători erau aceștia.

Acuzații aduse lui George Soroș

Potrivit lui Daniel Roxin, nefiind înregimentat politic, biografia ultimilor ani a arătat că acesta își dorește, cel puțin la nviel declrativ, să spună adevărul și să prezinte pe site-ul său cunoaștelumea.ro o informație ce se adresează unui public educat, interesat nu doar de politică, ci și de subiecte științifice, istorice, de artă și spiritualitate.

Considerată de mulți o adevărată obsesie, Daniel Roxin a lansat pe site-urile sale ideea că există un adevărat atac lansat de George Soroș la adresa identității românilor. În viziunea lui Daniel Roxin, George Soroș este „un personaj cinic, un adevărat rechin financiar“, care se amestecă în treburile interne ale mai multor state.

Roxin consideră că prin toate ONG-urile pe care le are în Românai, George Soroș nu face altceva decât să lovească în valorile tradiționale ale poporului nostu, punând umărul la știrbirea imaginii pe care ar trebu isă o aibă dacii.

Un naționalist, cu idei naziste?

Încă din liceu, Daniel Roxin a avut idei naționaliste, considerate de mulți chiar naziste. De-a lungul timpului, acesta a avut șase dosare penale. Acesta a fost acuzat că a desenat svastica pe mai mulți pereți ai blocurilor din Buzău, și a defilat în uniformă nazistă prin fața unei sinagogi.

Într-unul dintre dosarele penale care au fost făcute pe numele său, Daniel Roxin a ajuns în închisoare , fiind eliberat după cinci luni și 20 de zile pentru bună purtare, din opt luni de condamnare.

Printre cărțile publicate de naționalistul Daniel Roxin se numără „Calea Iubirii” (versuri 2007), „Misterele din Pădurea Baciu” (2010) sau Antologia “Comori de vise” (2012).

Filmele documentare „Dacii – Adevăruri tulburatoare” și „Războiul Parapsihologic – Protecția psihică” au făcut multă vâlvă în momentul lansării.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments