duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăSocialReprezentant al Universității pentru „Științele Vieții” a dialogat despre educație în vreme...

Reprezentant al Universității pentru „Științele Vieții” a dialogat despre educație în vreme de pandemie, proiecte universitare, cum contribuie alimentație la un stil de viață sănătos, dar și despre produsele culinare simple, în Studioul BZI LIVE – FOTO, VIDEO

[ad_1]

Luni, 17 mai 2021, la ora 15.00 în Studioul BZI LIVE a fost programată o editie-dialog despre pomovarea în rândul tinerilor a unui stil de viaţă sănătos la care contribuie şi alimentaţia, produse tradiţionale din Moldova şi antreprenoriat alături de şef lucrări dr. Mihaela Ivancia, prodecan al Facultăţii de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare din cadrul Universităţii pentru „Ştiinţele Vieţii”, fosta Universitate de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi. Despre toate acestea, educaţie în vreme de pandemie, proiecte universitare s-a mai dialogat cu reprezentantul Universităţii pentru „Ştiinţele Vieţii”.

De precizat că, la finalul săptămânii trecute, Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare a organizat alături de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ România şi Asociaţia Profesională Euro-Toques România concursul „Găteşte sănătos şi simplu”

Pomovarea în rândul tinerilor a unui stil de viaţă sănătos la care contribuie şi alimentaţia, prin produsele culinare simple, obţinute din ingrediente tradiţionale

Astfel, organizatorii au arătat că scopul unor asemenea momente este tocmai acela de a promova o viaţă sănătoasă. „Scopul evenimentului a fost de a promova în rândul tinerilor un stil de viaţă sănătos, la care contribuie şi alimentaţia, prin produsele culinare simple, obţinute din ingrediente tradiţionale şi gatite rapid.

Pentru aceasta, conform Regulamentului concursului, s-au înscris echipe de studenţi din Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare, care au gătit în 120 de minute un preparat culinar din categoria preparatelor de bază folosind ca materie primă de origine animală carnea şi un preparat culinar din categoria deşert”, a transmis şef lucrări dr. Mihaela Ivancia, prodecan al Facultăţii de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare.

Echipele câştigătoare vor primi premii şi diplome din partea organizatorilor şi sponsorilor.

Concursul de „Identificare şi atestare de produse tradiţionale din Moldova”

Pe de altă parte, Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare organizează şi concursul de „Identificare şi atestare de produse tradiţionale din Moldova”. Partener este Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Iaşi. Concursul se desfăşoară până pe 22 mai 2021. La concurs pot participa elevi şi studenţi din România şi din regiunile istorice, individual sau în echipă, coordonaţi de un cadru didactic. Produsul trebuie să fie original, să fie fabricat din materii prime locale, să nu conţină aditivi alimentari, să fie realizat după o reţetă tradiţională şi după un procedeu tehnologic tradiţional.

De asemenea, produsul trebuie să aibă şi povestea care trebuie să demonstreze că reţetă a fost transmisă de la o generaţie la alta şi să rezulte legătura istorică a produsului tradiţional cu locul de producţie. Totodată, vor fi ataşate copii după documente care arată că are o vechime de cel puţin 30 de ani (ex. monografii, cărţi, reţete tradiţionale, adeverinţe etc.). Prezentul concurs se va finaliza în dată de 22 mai 2021, odată cu premierea câştigătorilor.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments