luni, noiembrie 25, 2024
AcasăSocialStudenți de la Universitatea de Științele Vieții din Iași, în practică la...

Studenți de la Universitatea de Științele Vieții din Iași, în practică la cea mai mare fermă vegetală din Uniunea Europeană

[ad_1]

O nouă oportunitate pentru un grup de studenți de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, din Iași! Instituția a oferit șansa ca 19 studenți să plece într-un stagiu de practică la cea mai mare fermă vegetală din Uniunea Europeană, aflată în Insula Mare a Brăilei – România. Tinerii sunt în ultimul an de studii, la specializările Agricultură și Montanologie, iar aceștia vor efectua până pe 29 octombrie 2021 practica tehnologică de specialitate

Șansă importantă pentru dezvoltarea în carieră, oferită unui grup de studenți de la Universitatea de Științele Vieții (USVIași) „Ion Ionescu de la Brad”, din Iași! Facultatea de Agricultură din cadrul instituției de învățământ superior a trimis 19 tineri în stagiul de practică la cea mai mare fermă vegetală din Uniunea Europeană (UE), aflată în Insula Mare a Brăilei.

Aceștia sunt în ultimul an de studii, la specializările Agricultură și Montanologie, și vor efectua până pe 29 octombrie 2021 practica tehnologică de specialitate. Decizia îi aparține conducerii Facultății de Agricultură, care dorește, pentru viitorii absolvenți, familiarizarea cu tehnologiile de ultimă generație folosite în agricultură, pentru a fi cât mai bine pregătiți pentru piața muncii.

În Insula Mare a Brăilei este cea mai mare fermă vegetală din UE

În Insula Mare a Brăilei este cea mai mare fermă vegetală din UE, dar și una dintre cele mai moderne și bine administrate companii de exploatare a pământului. Este vorba despre Al Dahra AGRICOST, care administrează mai mult de 56.000 de hectare de teren agricol și deține 0,6 la sută din suprafața arabilă a țării, fiind cea mai mare fermă de cereale și oleaginoase din România și din sud-estul Europei, după suprafața cultivată.

Compania are aproximativ 1,2 la sută din producția agricolă a României, iar, cu aproape 800 de angajați, are o cifră de afaceri netă de peste 375 de milioane de lei, adică peste 80 de milioane de euro. În parcul auto al fermei se regăsesc ultimele tehnologii în materie de tractoare, combine și alte utilaje și echipamente, 25 de milioane de euro fiind suma vehiculată de către acționari ca fiind investiția în tehnica agricolă necesară exploatării celor peste 56.000 de hectare din Insula Mare a Brăilei.

Cei mai buni studenți, răsplătiți prin activități ale USVIași

De asemenea, alți studenți de la Universitatea de Științele Vieții din Iași care au avut rezultate remarcabile pe parcursul anului academic trecut au beneficiat de o excursie timp de o săptămână, costurile fiind suportate de către instituția de învățământ superior. Astfel, 43 de studenți de la cele patru facultăți ale USVIași au avut prilejul de a cunoaște firme și ferme de top din zona Moldovei. Totodată, tinerii au vizitat Parcul Național Călimani și au fost cazați la baza de practică a USVIași de la Plaiul Șarului, județul Suceava, bază recent renovată și modernizată. Acțiunea face parte dintr-o serie de activități ale USVIași, care a răsplătit mereu efortul și preocuparea studenților cu performanțe remarcabile, implicați și cu dorința de a cunoaște cât mai multe pe parcursul devenirii lor.

Pe lângă recompensele materiale, fie că este vorba despre premii, fie despre burse, premianților de la cele patru facultăți ale USVIași li s-a oferit și această excursie inedită, în care au îmbinat utilul cu plăcutul.

„Studenții premianți ai USVIași au participat la un stagiu de practică în care au luat contact cu unități economice de profil, acestea reprezentând potențiali angajatori. Totodată, contactul cu acești antreprenori are menirea de a-i stimula în a demara inițiative antreprenoriale proprii, după finalizarea studiilor de licență”, a remarcat conf.univ. Daniel Simeanu, de la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, unul dintre cadrele didactice care a însoțit grupul premianților.

Studenții s-au declarat încântați de experiențele avute

Studenții s-au declarat încântați de experiențele avute în perioada excursiei.

„A fost foarte interesant, iar eu, personal, am apreciat câteva unități care pornesc și militează pentru un concept destul de diferit, cel al agriculturii ecologice, pun preț pe o calitate care, din păcate, nu prea se regăsește în momentul de față în piață. Ieșirile de acest fel sunt binevenite, cel puțin pentru mine a fost altceva, am văzut o altă parte a agriculturii”, a transmis Ștefan Dohotariu, student în anul IV la Facultatea de Agricultură de la USVIași.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments