[ad_1]
Până marți, 15 februarie 2022, studenții Universității „Al. I. Cuza“ Iași se pot înscrie în proiectul de dezvoltare a competențelor juridice și antreprenoriale „IUS SMART”. Studenții trebuie să îndeplinească câteva condiții de eligibilitate, candidații care sunt interesați pot depunde dosarul atât fizic, cât și online. Imediat după parcurgerea programului de formare, absolvenții vor avea oportunitatea de a participa la un concurs de planuri de afaceri.
Prin intermediul proiectului „Educația juridică și antreprenorială – cheia succesului în afaceri! (IUS SMART)”, studenții de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, au ocazia să învețe lucruri importante din domeniul antreprenorial. În cadrul cursului se vor discuta în mod special părțile teoretice, dar ajutorul cel mai mare în stăpânirea acestui subiect îl va avea partea practică. Comisia de evaluare v-a selecta cele mai bune planuri de afaceri, iar viitorii antreprenori vor primi de la 40.000 la 100.000 de euro pentru realizarea afacerii.
Un plan de afaceri poate deveni realitate pentru studenții de la Universitatea „Al. I. Cuza“ Iași
Lansarea unui proiect destinat special studenților are drept scop dezvoltarea competențelor juridice și antreprenoriale pentru 350 de studenți în vederea înființării de afaceri, prin furnizarea unui program de formare și organizarea unui concurs de planuri de afaceri.
Perioada de selecție va fi în data de 16-17 februarie 2022, timp în care comisia v-a evalua dosarele candidaților, urmând ca ulterior să afișeze rezultatele provizorii ale procesului de selecție.
Absolvenții vor avea oportunitatea de a participa la un concurs de planuri de afaceri, în urma căruia cele mai bune 21 de planuri de afaceri vor primi finanțare cuprinsă între 40.000 și 100.000 de euro, în funcție de numărul de locuri de muncă create de firmele nou înființate. Important de menționat este faptul că planul de afaceri poate fi elaborat și în echipă.
Programul de formare în domeniul competențelor antreprenoriale este autorizat la Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), la finalul căruia participanții au posibilitatea de a obține un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Educației și de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.
Ce trebuie să știe studentul care dorește să se înscrie în program
Odată cu finalizarea studiilor, studentul își poate deschide propria afacere. Pentru ca acest vis să fie realizabil, studentul trebuie să aibă cunoștințe antreprenoriale. Pentru a se înscrie în grupul țintă al proiectului „Educația juridică și antreprenorială – cheia succesului în afaceri! (IUS SMART)”, POCU/829/6/13/140103, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții de eligibilitate: să fie înmatriculați în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, la studii de licență (cel puțin în anul 2 de studii pentru specializările la care durata studiilor de licență este de 3 ani, respectiv cel puțin în anul 3 pentru specializările la care durata studiilor de licență este de 4 ani), la master sau doctorat, să aibă domiciliul/reședința în regiunea Nord-Est a României (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava sau Vaslui) etc.
Programul de formare va avea o durată de minimum 40 de ore(8 module a câte 5 ore fiecare) și va conține o parte teoretică, în care vor fi furnizate cunoștințe cu privire la demararea unei afaceri, dar și o parte practică, compusă din diverse aplicații.
Înscrierile candidaților se fac online și fizic
Studenții UAIC pot depune dosarul de candidatură în format electornic, prin intermediul platformei on-line a proiectului, la adresa www.ius-smart.uaic.ro sau pe e-mail la adresa [email protected]. Pentru cei care au oportunitatea să aducă dosarul în format fizic, se pot prezenta la sediul Biroului Proiecte de Dezvoltare al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Programul de activare este de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-16:00. Având în vedere situația pandemică, candidatul poate transmite dosarul și prin poștă sau curierat, la adresa Universității.
Studenții care încă nu s-au decis să se înscrie în programul de formare, pot obține mai multe informații din cadrul evenimentelor de informare. Astăzi a început prima conferință în cadrul căreia studenții au reușit să afle cum pot să își deschidă o afacere.
Următoarele conferințe vor avea loc pe 12 februarie, ora 10:00, susținută de Lector. univ. dr. Alexandru BĂNICĂ, cu tema „Provocările mediului actual, Perspective antreprenoriale pentru o societate durabilă și rezilientă”, 14 februarie, ora 10:00, Conf. univ. dr. Corina FORĂSCU va discuta despre strategiile de dezvoltare inteligentă, iar pe 15 februarie este ultima întâlnire din seria conferinței de informare. Aceste întâlniri vor avea loc pe platforma Microsoft Teams, iar scopul acestor întâlniri este de a ajuta tinerii în crearea unui plan de afaceri.
[ad_2]