[ad_1]
Nu toată lumea cunoaște rețeta potrivită pentru coji de eclere. Ceea ce pare ușor pentru unii, poate fi greu pentru alții. Deși unii au încercat, nu reușesc mereu să pregătească cojile de eclere așa cum sunt în cele mai selecte cofetării.
Cu siguranță, tinerii își vor aminti cu plăcere și nostalgie cum părinții lor îi scoteau ocazional la cofetărie. Acolo serveau tot felul de prăjituri. Savarinele și eclerele erau, de obicei, cele mai populare. Încă ne putem aminti mirosul dulce care plutea în aer când deschideam ușa cofetăriei.
Cu toții avem impresia că totul avea un gust mai bun sau mai ales atunci când eram mici copii, datorită entuziasmului, fericirii cu care consumam toate preparatele și dulciurile pe care puneam mâna. Deși, într-o mică măsură, este adevărat, putem, totuși, readuce la viață câteva dintre simțurile copilăriei cu acest preparat unic.
Ingrediente pentru cel mai spectaculos aluat
Pentru această compoziție delicioasă, vom avea nevoie de aproximativ 70-75 de ml de lapte și aceeași cantitate de apă. De asemenea, ne vor trebui și 3 sau 4 ouă. Cel mai bine ar fi să folosiți lapte și ouă de țară pentru un produs cât mai sănătos și natural. Chiar și gustul și culoarea preparatului poate să difere de preparatul gătit cu ouă și lapte din comerț.
Vom cumpăra și 50-60 de grame de unt, cu cât mai multă grăsime. Vom folosi făină albă (în jur de 120 de grame de făină), desigur. Așa cum știe fiecare gospodină, un vârf de sare nu poate lipsi dintr-un preparat plin de gust.
Coji de eclere: Cum le preparăm
Atunci când vine vorba de eclere, vorbim, cu siguranță, despre aluatul opărit. Denumirea sa originală în franceză este „pate a choux”.
Aluatul opărit și-a căpătat denumirea din felul în care este preparat. Nu este nimic greu de deslușit în acest caz, iar modul de preparare ne este dat „pe tavă” chiar din denumire.
Chiar dacă avem un mic indiciu de la care putem începe să pregătim aluatul, încă trebuie să aflăm când și cum se adaugă restul ingredientelor.
Astfel, vom adăuga în oala noastră cea bună, laptele și apa, odată cu untul și sarea. Vom aștepta să fiarbă și să se contopească ingredientele. Imediat cum fierbe putem turna făina în amestecul creat și amestecăm în continuu. În această etapă, focul trebuie redus la mic. Nu vă alarmați dacă apar cocoloașe, acestea vor dispărea dacă continuați să amestecați cât mai bine.
Chiar și în momentul când compoziția se transformă în aluat, aceasta nu va trebui să fie luată de pe focul aragazului. Există o metodă denumită „dessécher la pâte a choux” care constă în uscarea aluatului, așadar îl vom lăsa pe foc până această cerință este îndeplinită.
Atunci când e gata, aluatul trebuie să se răcească. După preferințe, puteți să bateți ouăle separat sau să le spargeți direct în aluatul abia pregătit, iar apoi să amestecați. Dacă alegeți a doua variantă, este important să puneți ouăle pe rând și după fiecare să amestecați cât mai bine. Acest procedeu ajută la evitarea cocoloașelor.
Cum modelăm aluatul
Pentru modelarea aluatului trebuie să folosim un pos cu dui. Astfel, aluatul îl adăugați în pungă și modelați aluatul pe tavă. Cuptorul preîncins la 250 de grade, va fi dat acum cu aproximativ 20-30 de grade mai la mic. Putem introduce tava cu eclere și o lăsăm timp de 15-20 de minute. Mai apoi, scădem din nou temperatura cuptorului, ceva mai drastic (cam 150-170 de grade) și le lăsăm iarăși în jur de 15-20 de minute.
Astfel, rețeta pentru coji de eclere perfecte este gata. Rămâne doar să vă alegeți umplutura potrivită, după gustul fiecăruia.
[ad_2]