[ad_1]
În fiecare an, de Paște, bunica pregătea pască fără aluat cu budincă de vanilie. Pentru a pregăti acest deliciu desăvârșit, ea avea nevoie doar de câteva ingrediente. Pasca bunicii era preparată după o rețetă veche, transmisă din generație în generație.
Nici un creștin nu admite să-i lipsească pasca de pe masa de sărbătoare. La baza meniului de paște al bunicii, pe lângă pască era trecut și tortul de biscuiți. Aceste două preparate erau preferatele nepoților, bunica pregătindu-le cu maximă plăcere.
Pască fără aluat cu budincă de vanilie: Ingredientele necesare pentru un deliciu excepțional
Pentru a pregăti această pască deosebită, bunica avea nevoie de 800 de gr de brânză de vaci, 5 linguri de făină proaspătă de casă și un plic de praf de budincă de vanilie. Bunica nu folosea praf de copt, pasca acesteia creștea foarte bine și fără a adăuga acest condiment.
Pentru a obține cea mai pufoasă pască, bunica folosea 200 ml de smântână grasă de casă. Ea mereu folosea smântâna cumpărată de la vecină. Niciodată, bunica nu pregătea deserturi folosind produse de lactate cumpărate de la magazin.
De asemenea, pentru a obține acea nuanță de galben a deliciului, bunica punea 5 ouă proaspete de casă. Iar pentru un gust excepțional, ea punea 100 gr de stafide. Acestea se pot pune în funcție de preferințele fiecărei gospodine, unele preferă o pască cu mai multe stafide.
Cum pregătea bunica pasca de sărbători: Secretele pentru un rezultat perfect
Pentru a reuși să obții o pască excepțională trebuie să amesteci brânza, zahărul vanilat, smântâna și gălbenușurile de ou într-un bol mare. Iar pentru a obține o pască moale, ea zbătea foarte bine albușurile de ou la care adăuga stafidele.
De fiecare dată când bunica folosea stafide pentru copturi, fie pentru pască sau pentru prăjitură, ea le hidrata în esență de rom și apă călduță. Pentru a reuși să obțină consistența necesară, bunica le acoperea, lăsându-le cel puțin 30 de minute.
La compoziția obținută anterior, bunica adăuga smântâna și stafidele hidratante. Consistența obținută, bunica o punea într-o tavă unsă anterior cu unt. Când nu avea unt, bunica ungea puțin tava veche din fier cu unt de lemn. Ulterior, aluatul obținut, se turna pe tavă și băgată la cuptor. Pentru a reuși să se coacă suficient de bine, bunica lăsa pasca în cuptor circa 70 de minute.
După ce pasca este aproape gata, aceasta este moale la mijloc. Gospodinele începătoare nu trebuie să se sperie de faptul că deliciul este moale în interior. Aceasta nu este crudă, din moment ce se răcește, pasca se întărește și în interior.
Pentru sărbătorile Pascale, bunica pregătea o serie de copturi și deserturi extrem de bune. Printre cele mai ușoare de făcut este salamul de biscuiți. De asemenea, ea pregătea și cea mai excepțională cremă pentru foile de napolitană.
Înainte de a tăia pasca fără aluat cu budincă de vanilie, bunica o pudra puțin cu zahăr de vanilie. Pentru a obține un deliciu perfect, ea punea deasupra preparatului și puțină miere de casă. Sărbătoarea de Paște este una dintre cele mai așteptate de către creștini, tocmai datorită mâncărurilor delicioase specifice acestei minunate sărbători.
[ad_2]