[ad_1]
Preparatul nelipsit de pe masa de Paște este drobul, iar tot mai multe gospodine vor să afle cum se face drobul de miel. Deliciosul aperitiv este ușor de pregătit, însă există câteva ingrediente secrete pe care doamnele le folosesc pentru cel mai bun drob de Paște. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat tradițional savuros.
Cum se face cel mai bun drob de miel
Când vine vorba de masa de Paște, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase. Pe lângă tradiționalul cozonac și delicioasa pască, un preparat care nu lipsește de pe masa de Paște este drobul de miel.
Acesta este ușor de gătit, însă pentru un plus de savoare doamnele folosesc „secretele” bunicii pentru a prepara cel mai bun drob.
Drobul pentru masa de Paște poate fi făcut cu carne de miel și pasăre, cu măsline și legume, dar la fel de apreciat este și drobul de Paște în aluat, cu ouă de prepeliță, drobul de miel în foi de plăcintă, drob de miel în foietaj.
Preparatul extrem de apreciat de cei de la masă este drobul de miel și pasăre. Acesta este preferat și de cei mici datorită gustului savuros.
Drob de miel și pasăre, rețeta unui preparat delicios
Ingrediente
organele de la un miel – ficat, splină, inimă, rinichi, plămâni
500 g ficat de pui
1 piept de pui
ceapă verde
usturoi verde
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de mărar
1 legătură de lobodă sau ștevie
3 ouă crude
2 linguri de ulei
2 linguri de făină
1 lingură de unt
prapur de porc
sare și piper
3 ouă fierte tari
pesmet
Mod de preparare
Se spală organele de miel și se lasă timp de 15 minute în apă cu oțet pentru a elimina mirosul. Se fierb organele și pieptul de pui timp de 30-40 de minute, apoi după ce se răcesc se taie cuburi mici.
Se pregătește verdeața, tăiată mărunt. Peste aceasta se adaugă carnea de pui și organele de miel tăiate cuburi, ouăle crude, făina, puțin sare și piper. Se amestecă bine compoziția.
Se unge tava cu unt și cu puțin pesmet. Drobul se coace în prapur de miel, dar se poate folosi și prapurul de porc. Se pune prapurul în tavă și se lasă marginile în afară. Se pune o parte din compoziția de drob de miel, ouăle fierte tari tăiate în jumătate, apoi se acoperă cu restul compoziției și prapurul rămas în afară.
Se pune tava în cuptor și se lasă timp de 40-45 de minute până când se formează o crustă aurie. După ce se scoate din cuptor, se lasă la răcit, apoi se taie felii. Deliciosul drob de miel va fi cu siguranță pe gustul tuturor celor de la masă.
Trucuri și ingrediente deosebite pentru un preparat tradițional savuros
Pentru a pregăti cel mai bun drob de miel, gospodinele apelează la tot felul de trucuri și ingrediente „secrete.” Drobul este aperitivul preferat de musafiri la masa de Paște, așa că doamnele își doresc să obțină un preparat tradițional savuros.
Pentru musafirii care nu preferă carnea de miel, doamnele pot găsi soluția perfectă. Se poate înjumătăți cantitatea de organe de miel și se poate adăuga carne de porc și mirodenii puternic aromate precum usturoi verde, leurdă sau lobodă.
Un alt truc folosit de gospodine pentru a diminua mirosul de miel este ținerea organelor în apă cu oțet înainte de a le fierbe. Mai mult, nu trebuie folosit mult ficat deoarece drobul poate ieși amărui. Pentru a obține un drob savuros se pot folosi mai multă carne de pui.
O importanță deosebită o are și desertul la masa de Paște. Pe lângă tradiționalul cozonac și delicioasa pască, gospodinele pot pregăti prăjituri festive de casă. De asemenea, dacă își doresc un desert savuros, dar ușor de pregătit pot opta pentru clătite cu brânză la cuptor.
Pentru a-i impresiona pe musafirii de la masa de Paște, este important să știm cum se face drobul de miel, preparatul tradițional pe gustul tuturor. Acesta este ușor de gătit, iar pentru un plus de savoare putem folosi ingrediente sau condimente puternic aromate.
[ad_2]