duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăCulinarCornulețe cu untură și smântână, un deliciu ca pe vremea bunicii. Cum...

Cornulețe cu untură și smântână, un deliciu ca pe vremea bunicii. Cum să pregătești acasă cornulețe fragede și aromate

[ad_1]

Dacă vrem să îi încântăm pe cei de la masă cu ceva dulce, ideale sunt gustoasele cornulețe cu untură și smântână, un deliciu ca pe vremea bunicii. Acestea sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de secretele din rețeta de odinioară, vom obține cele mai bune cornulețe de casă, ca în vremea copilăriei.

Rețetele de cornulețe sunt diverse, însă dacă vom opta pentru fragedele cornulețe cu untură și smântână, cu siguranță ne vom bucura la final de gustul unui desert ce se topește în gură. Iată cum să pregătești acasă cornulețe fragede și aromate.

Cornulețe cu untură și smântână, făcute ca pe vremea bunicii

Delicioasele cornulețe cu untură și smântână ne amintesc de copilărie și de rețeta veche a bunicii. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu ceva dulce de casă și extrem de gustos, ideale sunt cornulețele făcute cu untură și smântână.

Fragede și aromate, acestea sunt alegerea perfectă și pentru masa de Paști, alături de câteva cornulețe în două culori. Nu trebuie să lipsească nici cozonacul pufos ca la bunica sau niște clătite cu brânză la cuptor pentru cei mici.

Aromele copilăriei pot fi aduse la masă și cu o delicioasă prăjitură cu aluat răzuit, însă dacă vrem să pregătim ceva rapid și gustos, ideale sunt niște gogoși pufoase făcute cu un aluat fraged.

Cornulețele cu untură și smântână sunt pe placul multora dintre noi, sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de rețeta veche a bunicii, cu siguranță vom obține cele mai bune cornulețe de casă ce se vor topi în gură.

Rețeta pentru cornulețe de casă fragede și aromate

Pentru delicioasele cornulețe cu untură și smântână vom avea nevoie de 800 g de untură, 800 g de smântână, făină cât cuprinde, un praf de copt, 600 g de rahat, un ou, sare și zahăr pudră pentru ornarea cornulețelor.

Mai întâi se amestecă untura cu smântâna într-un vas mare, apoi se adaugă oul și se amestecă din nou până când se obține o compoziție omogenă. Ulterior se adaugă sarea și treptat făina.

După ce s-au amestecat bine toate ingredientele, se începe frământarea aluatului până când devine moale, elastic și nu se mai lipește de mâini. Aluatul fraged se dă la frigider timp de 30 de minute.

Pe masă se pune un pic de făină iar cu ajutorul făcălețului se întinde aluatul împărțit în mai multe bucăți. Se taie aluatul în pătrățele egale și se pune la fiecare pătrățel o bucățică de rahat, apoi se rulează de la un capăt la celălalt pentru a obține un cornuleț de casă.

După ce cornulețele cu untură și smântână sunt gata, se pregătește tava de copt. Aceasta se tapetează cu hârtie de copt apoi se așază delicioasele cornulețe la o distanță mică între ele să nu se lipească. Se pun la cuptor, iar când sunt gata se decorează cu zahăr pudră când încă sunt călduțe.

Cu siguranță, vom obține cornulețe fragede și aromate, perfecte nu doar după masă, ci și dimineața la o cafea sau la o cană cu ceai. Savoarea, aspectul, mirosul și gustul inedit îi vor cuceri pe cei de la masă.

Putem pregăti acasă foarte ușor cornulețe cu untură și smântână după rețeta veche a bunicii. Cornulețele de casă sunt pe placul tuturor, sunt gustoase și ne amintesc de vremea copilăriei. Acestea sunt ideale și la masa de Paști alături de alte bucate tradiționale.

Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments