[ad_1]
Crema de zahăr ars este o rețetă rapidă ce nu vă ia mai mult de o oră jumătate. Totuși, pentru un desert reușit trebuie să urmați câteva sfaturi. În timp ce topiți zahărul este indicat să nu îl lăsați nesupravegheat, iar răsturnarea cremei va trebui făcută când este răcită foarte bine.
Multe persoane confundă de obicei crema de zahăr ars cu creme brulee. Diferența majoră dintre cele două deserturi constă în faptul că crema de zahăr ars are un strat de caramel lichid și lipicios. Pe de altă parte, stratul de deasupra la creme brulee este format din zahăr caramelizat mai tare cu ajutorul unei torțe de bucătărie.
Cremă de zahăr ars, rețetă simplă și gustoasă
Pentru prepararea cremei, într-un bol adăugați 8 ouă, 200 grame de zahăr tos și două pliculețe de zahăr vanilat. Se amestecă bine cu mixerul, apoi se adaugă treptat un litru de lapte rece. După ce obțineți un amestec spumos, îl lăsați deoparte și treceți la prepararea caramelului. Este de preferat ca acesta să fie preparat într-o tigaie metalică. Se va adăuga 150 grame zahăr tos și se lasă la foc mic. Culoarea acestuia trebuie să devină maro roșcat, așa veți ști când este gata. La final se va lua oala de pe foc și se învârte în așa fel încât fundul și pereții tigăii sa fie tapetați uniform.
Ulterior, se va lăsa la răcit câteva minute, până veți auzi cum caramelul trosnește. Dacă doriți, puteți turna zahărul ars înainte de a se răci în forme speciale, nu este neapărat nevoie să fie lăsat în tigaia în care a fost preparat. Peste se va turna crema cu ouă, iar forma se introduce într-o tavă metalică umplută cu apă rece. Înainte de introducerea în cuptor, acesta trebuie încălzit. Crema de zahăr ars se va lăsa timp de 40 minute în cuptor. Pe parcurs va trebui să verificați dacă mai este apă în tavă și să adăugați din când în când câte o ceașcă, în cazul în care se evaporă. Pentru a verifica dacă este gata, scuturați forma. În cazul în care crema de zahăr ars face valuri, ar trebui să o mai lăsați la cuptor aproximativ 15 minute. Când este gata o lăsați să se răcească, apoi o puneți în frigider timp de 2 ore. Nu o veți putea răsturna, dacă nu este răcită bine.
Sfaturile utile pentru prepararea desertului
Pentru ca desertul să fie unul gustos și reușit, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi. Pentru prepararea caramelului, flacăra nu trebuie să fie mare. Este recomandat ca zahărul să fie topit la foc cât mai mic și să fie supravegheat. De asemenea, nu trebuie să amestecați zahărul, puteți să scuturați tigaia pentru a se împrăștia zahărul netopit. Totodată, ouăle folosite trebuie să fie la temperatura camerei. Este de preferabil să le scoateți din frigider cu aproximativ 30 minute înainte. Referitor tot la ouă, nu trebuie să separați gălbenușul de albuș.
Înainte de a răsturna crema de zahăr ars pe platou, aceasta trebuie să fie răcită foarte bine. De preferabil este să o lăsați să se răcească peste noapte. În cazul în care încă mai este călduță se va rupe atunci când o puneți pe platou. Când doriți să transferați crema de zahăr ars din tigaie, va trebui să o acoperiți complet cu platoul și apoi să o răsturnați dintr-o singură mișcare. Folosiți un platou mai adânc deoarece siropul de caramel va curge.
Crema de zahăr ars este o rețetă simplă ce poate fi servită și la evenimente speciale fiind foarte aspectuoasă. Dacă sunteți fan al acestui desert delicios, mai puteți încerca și negresa cu cremă de zahăr ars.
[ad_2]