[ad_1]
Cum se face crema de zahăr ars? Aceasta este o întrebare pe care multe gospodine și-o pun. Acest desert este unul dintre cele mai spectaculoase preparate. Multe persoane susțin că este ușor de făcut, în timp ce altele au parte numai de încercări eșuate. Cele mai pricepute și experimentate gospodine cunosc anumite trucuri în legătură cu acest desert, astfel, gătindu-l perfect!
Totuși, crema de zahăr ars este preparată de mult timp, chiar și de bunicii noștri. Aceasta pare foarte sofisticată, însă unii dintre noi au avut ocazia să-i simtă gustul și textura încă de mici copii!
Din zahărul ars (caramelizat) se mai pot pregăti și altfel de dulciuri, cum ar fi tortul de mere. Acesta reprezintă un dans minunat al aromelor. Veți fi, cu siguranță, uimiți de această minunăție de tort.
Ce ingrediente sunt necesare pentru o cremă spectaculoasă
Pentru crema de zahăr ars nu avem deloc nevoie de multe ingrediente. În comparație cu deserturi mai complexe, crema de zahăr ars nu necesită prea multe. Am putea trage concluzia că este și ușor de pregătit, însă atunci când vine vorba de modul de preparare, trebuie să ținem cont de anumite sfaturi ale persoanelor mai experimentate. Astfel, vom pregăti crema de zahăr ars perfectă!
În primul rând, vom pregăti câteva ouă (dacă sunt de țară, este și mai bine!). În jur de opt ouă potrivite ca mărime, sunt de ajuns. Vom mai avea nevoie de 200 de grame de zahăr tos pentru crema pe care o vom pregăti din ouă și încă 200 de grame de zahăr tos pentru caramel. Pare foarte mult zahăr, dar veți vedea că va avea un gust interesant, nu doar dulce.
Trebuie să mai pregătim și în jur de 1 litru de lapte, cu cât mai multă grăsime, de preferat. Pentru mai multă aromă, vom adăuga și miezul de la o păstaie de vanilie, sau dacă nu dispuneți de această variantă, puteți adăuga 2 pliculețe de zahăr vanilat. Desigur, chiar și în această rețetă care este bazată pe zahăr, va trebui să punem și un praf de sare.
Cum se face crema de zahăr ars – Mod de preparare
Rețeta de cremă de zahăr ars este relativ ușor de pregătit, însă trebuie să ținem cont de niște detalii importante. În primul rând, trebuie să alegem cu grija în ce vas topim zahărul. Cel mai indicat este să pregătim o cratiță de metal în care să topim zahărul pentru crema de ouă. Unele persoane care folosesc vase termorezistente, le bagă direct la cuptor. Totuși, putem să procedăm după metoda clasică, și anume, vom pune cratița la foc mic. Zahărul trebuie topit până devine auriu-portocaliu. Trebuie să fim atenți la el și să amestecăm constant. Altfel, riscăm ca zahărul să se ardă.
Când suntem siguri că zahărul s-a topit în întregime, putem să-l luăm de pe foc și trebuie să rotim cratița astfel încât zahărul să îmbrace pereții acesteia (nu de tot, ci doar jumătate).
Cât lăsăm zahărul topit să se răcească, putem să ne apucăm de cremă.
Toate cele opt ouă pe care le-am pregătim le vom sparge într-un vas destul de încăpător. Peste acestea punem zahărul alb, alături de un praf de sare și vanilia (sau cele două pliculețe de zahăr vanilat). Amestecăm cel mai bine cu mixerul, însă nu foarte rapid. Mixăm până ce obținem puțină spumă pe deasupra. Laptele nu trebuie încălzit înainte de a-l adăuga peste această compoziție. Mai amestecăm foarte puțin pentru a integra și laptele.
Compoziția opținută o vom turna peste zahărul topit care s- răcit. Un alt truct constituie în introducerea acestei cratițe în una puțin mai mare, care este pe jumătate umplută cu apă rece.
Vom băga cratița în cuptor (la cca 180 de grade) unde va sta în jur de o oră. Odată la 10-15 minute trebuie să adăigăm apă rece în cratița mare, pentru a ne aigura că nu va da în clocot. Acest lucru ne va asigura o cremă de zahăr ars lipsită de bule și găuri.
După ce trece ora, scoatem catița, însă o mai lăsăm puțin în apă. După aceea, trebuie lăsată peste seară la răcit.
Când va fi servită, trebuie răsturnată cu grija.
Așadar, întrebarea „cum se face crema de zahăr ars?” și-a primit răspunsul.
[ad_2]