sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăCulinarCiorbă de zarzavat: Rețetă gustoasă, sănătoasă și ușor de preparat

Ciorbă de zarzavat: Rețetă gustoasă, sănătoasă și ușor de preparat

[ad_1]

Ciorba de zarzavat este o sursă importantă de vitamine și minerale, ideală de consumat în timpul postului și nu numai. Iată o rețetă gustoasă, sănătoasă și ușor de preparat.

Pe cât este de gustoasă, pe atât este sănătoasă ciorba de zarzavat. Fie că țineți post sau nu, consumați ciorbă de zarzavat măcar de două ori pe săptămână. Acest obicei vă va ajuta să aveți o stare de sănătate perfectă și să vă bucrați de o digestie ușoară. Mai mult, dacă nu țineți post, puteți adăuga și puțină smântână, pentru un plus de savoare.

Pentru a prepara cea mai delicioasă ciorbă de zarzavat aveți nevoie doar de câteva ingrediente și un strop de iubire. Spor la gătit!

un castron cu ciorbă de zarzavat
Fie că țineți post sau nu, consumați ciorbă de zarzavat măcar de două ori pe săptămână.

Rețetă de ciorbă de zarzavat ca la mama acasă

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 300 g morcovi, 150 g păstârnac, 150 g țelină rădăcină, 1 ceapă galbenă medie, 150 g ardei gras roșu, 150 g mazăre verde, 150 g fasole verde, 250 g cartofi roșii, 150 g varză albă, 250 g roșii în bulion sau 50 g pastă de tomate, 100 ml ulei vegetal cu gust neutru, 2 foi de dafin, 1 legătură de leuștean, dar merge și pătrunjel, sare și piper după gust.

Pentru început, curățați zarzavaturile, spălați-le și tăiați-le în cuburi mari. Apoi, curățați ceapa și tocați-o mărunt. Spălați și ardeiul gras, îndepărtați-i semințele și tăiați-l cuburi. Acum, curățați și cartofii, tăiați-i cuburi și puneți apă peste ei. Varza trebuie să o tăiați cuburi, iar fasolea verde trebuie ruptă la doi centimetri. Nu uitați să tocați mărunt leaușteanul sau pătrunjelul.

Luați o oală încăpătoare, puneți 100 de mililitri de ulei și adăugați ceapa, zarzavaturile, ardeiul gras, mazărea, fasolea verde și roșiile în bulion. Căliți totul la foc mediu, timp de zece minute și aveți grijă să amestecați din când în când, pentru a nu se lipi legumele de tigaie. Apoi, adăugați doi litri de apă, puneți cartofii și varza și fierbeți la foc mediu pentru 15-20 de minute, până când legumele sunt fierte, dar și ușor crocante.

La final, puneți leușteanul tocat mărunt și bucurați-vă de aroma îmbietoare.

Poftă bună!

un castron cu ciorbă de zarzavat
Puneți leușteanul tocat mărunt și bucurați-vă de aroma îmbietoare.

Zarzavat pentru iarnă la congelator

O variantă extrem de simplă de a avea zarzavat toată iarnă este să tăiați, după pofta inimii, un kilogram de morcovi, unul de ardei gras, unul de roșii, unul de ceapă și verdeață.

Spălați toate legumele sub un jet de apă rece, tăiați ardeii și morcovii fâșii, iar ceapa și roșiile cubulețe. Verdeața tocați-o mărunt și puneți toate ingredientele într-un ligean, după care amestecați bine.

Luați câte două-trei mâini din lighean și puneți-le în pungi cu fermoar. Apoi, puneți pungile unele peste altele în congelator și gata! Veți avea zarzavat, pentru a da gust mâncărurilor, pe tot parcursul iernii.

În cazul în care această rețetă nu vă place, încercați rețeta de zarzavat fiert cu ulei pentru iarnă sau rețeta de zarzavat pentru iarnă fără fierbere și fără conservanți.

zarzavat tăiat pentru ciorbă
Spălați toate legumele sub un jet de apă rece, tăiați ardeii și morcovii fâșii, iar ceapa și roșiile cubulețe.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments