[ad_1]
Când vine vorba de ceva dulce făcut acasă, ideale sunt delicioasele cornulețe în două culori, fragede și gustoase. Acestea sunt aromate și amintesc de vremea copilăriei. Dacă ținem cont de secretele din rețeta veche a bunicii, vom obține cele mai bune cornulețe de casă. Iată câteva trucuri simple pentru un desert savuros.
Cornulețe în două culori, fragede, gustoase și ușor de făcut
Atunci când vrem să readucem la masă gustul și aromele copilăriei, putem pregăti rapid câteva cornulețe în două culori. Fragede și aromate, acestea sunt nelipsite de la zilele de sărbătoare sau ori de câte ori dorim să ne bucurăm de un desert de casă savuros.
Cornulețele în două culori sunt perfecte și pentru masa de Paști, alături de câțiva biscuiți de casă pentru copii sau de un platou cu prăjituri festive de casă. Dacă vrem să îi impresionăm pe cei de la masă cu un desert de neuitat, atunci putem să facem o tartă cu mere caramelizate sau putem alege o rețetă de fursecuri fragede.
Gustul copilăriei poate fi adus la masă și cu delicioasa prăjitură cu aluat răzuit, fragedă și aromată, făcută ca pe vremea bunicii.
Cornulețele în două culori se fac foarte ușor și avem nevoie de puține ingrediente, iar cu un plus de imaginație vom obține un desert spectaculos și irezistibil.
Rețeta celor mai bune cornulețe de casă
Pentru a face cornulețe în două culori avem nevoie de câteva ingrediente pentru foaia albă, pentru foaia colorată și câteva ingrediente pentru umplutură.
Pentru foaia albă vom folosi 250 g de făină, 20 g de zahăr, 125 g de untură de porc, 90 ml de apă. Pentru foaia colorată avem nevoie de 250 g de făină, 4 linguri de cacao, 25 g de zahăr, 125 g de untură de porc și 90 ml de apă, iar pentru umplutură vom folosi 150 g de miez de nucă.
Mai întâi se pregătește aluatul alb. Se amestecă făina împreună cu zahărul, apoi se adaugă untura și se începe frământarea. Se pune treptat puțină apă și se frământă până când aluatul devine elastic, moale și pufos, apoi se dă la rece.
Se trece apoi la pregătirea aluatului colorat, procedeul fiind același. Se amestecă făina cu zahărul, apoi se adaugă 4 linguri de cacao, iar la final untura și puțină apă. Se frământă aluatul foarte bine, iar când este gata se pune la rece.
După aceea, se începe asamblarea foilor de aluat pentru cornulețe. Se întinde o foaie rotundă din fiecare aluat, dar foaia de aluat maro trebuie să fie mai mică. Se taie aluatul alb și cel colorat sub formă de triunghiuri. Se așază triunghiurile de aluat colorat peste cele albe și se întorc invers pe masă, cu foaia albă deasupra.
Pe foaia albă de deasupra se pune câte o linguriță de umplutură, fie nucă, fie dulceață sau cremă de ciocolată, după preferințe, apoi se rulează. Se pun cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor. Când sunt gata, cornulețele în două culori pot fi unse cu miere sau pudrate cu zahăr vanilat.
Cornulețele în două culori sunt ușor de făcut și pe placul tuturor celor de la masă. Fragede, aromate și savuroase, acestea vor aminti de vremea copilăriei, fiind un desert de casă irezistibil.
[ad_2]