[ad_1]
Rețetele de mâncare românească sunt foarte gustoase și pot fi gătite oricând. Acestea se prepară în aproximativ o oră și nu sunt deloc complicate. Varza călită cu carne și chifteluțele marinate sunt un deliciu pentru bucătăria românească.
Mâncarea tradițională este foarte apreciată chiar și peste hotare. Cele două rețete pot fi servite la prânz sau cină.
Rețete de mâncare românească – Varză călită cu carne
Varza călită cu carne de porc este o rețetă românească ieftină și rapidă. Aceasta se prepară în aproximativ o oră jumătate. Într-o oală largă veți pune două linguri de ulei împreună cu o lingură de untură. Se va prăji un kilogram de carne de porc în uleiul încins până va fi rumenită. Înainte va trebui condimentată cu sare și piper. La final se va scoate pe o farfurie, apoi se va pune în cratiță o ceapă dată prin răzătoare și se va căli până ce se înmoaie.
Ulterior veți adăuga un kilogram jumătate de varză dată prin răzătoare. Aceasta va fi pusă în patru tranșe, iar după fiecare cantitate adăugată se va amesteca până ce varza va scade. După se va căli aproximativ 15 minute, până ce va scade de tot și va fi condimentată cu sare și piper după gust. Ulterior veți pune 300 mililitri de bulion și 100 mililitri de supă de pui. Aceasta o puteți înlocui cu 100 mililitri de apă. Pentru aromă se vor pune 2-3 frunze de dafin și un fir de cimbru. Veți adăuga carnea peste varză și se va aduce la fierbere. La final, veți pune oala în cuptor la 180 de grade timp de o oră și un sfert. Cratița poate fi scoasă din cuptor când carnea este făcută.
Cum se prepară chifteluțele marinate
Chifteluțele marinate sunt un alt preparat românesc ușor de făcut și gustos. Mai întâi veți găti chiftelele apoi vă veți ocupa de sosul de roșii. Într-un bol veți amesteca jumătate de kilogram de carne tocată de porc sau un mixt cu pui, o legătură de pătrunjel tocat, doi căței de usturoi pisați, un ou bătut bine, o felie de pâine înmuiată în lapte, sare și piper după gust. Să aveți în vedere ca pâinea să fie fără coajă și să fie stoarsă și sfărâmată înainte de a o adăuga. Compoziția se va amesteca bine, apoi cu mâinele înmuiate în apă se vor modela chifteluțele. Acestea vor fi puse într-o tigaie cu ulei încins și se vor prăji pe ambele părți până ce se rumenesc. Când sunt gata, vor fi scoase pe un șervețel absorbant.
Pentru a pregăti sosul, veți pune într-o oală 30 grame de unt împreună cu o lingură de ulei. Când vor fi încinse se va adăuga o ceapă tocată și un cățel de usturoi pisat. Legumele se vor căli până ce ceapa se înmoaie. Ulterior veți adăuga două linguri de făină și se amestecă. Peste compoziție se vor turna 250 mililitri de bulion și 120 mililitri de supă de pui în timp ce amestecați totul cu un tel. Se va fierbe la foc mic, până ce sosul va căpăta consistență. În cazul în care acesta se va îngroșa prea tare, mai puteți adăuga apă sau supă. Sosul va fi strecurat printr-o sită, apoi veți condimenta cu sare, piper, foi de dafin și cimbru după gust. Se amestecă bine, apoi se pune o linguriță de zahăr și una de oțet. Se va lăsa pe foc timp de 5 minute. La final se vor pune chifteluțele și veți lăsa să mai dea câteva clocote împreună.
Rețetele de mâncare românească sunt foarte ușor de preparat, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. În cazul în care vă doriți două feluri de mâncare rapide puteți opta pentru supa cremă de roșii și cartofii cu verdețuri.
[ad_2]