sâmbătă, ianuarie 11, 2025
AcasăSocialUniversitatea de Științele Vieții din Iași, organizator al Târgului Producătorilor din Regiunea...

Universitatea de Științele Vieții din Iași, organizator al Târgului Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord–Est. Ce produse tradiționale au putut savura participanții – GALERIE FOTO

[ad_1]

La Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord–Est, „Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane”, Universitatea de Științele Vieții din Iași a fost organizator. Evenimentul a avut loc între 9 și 10 iulie 2022 și avut ca principali parteneri: Primăria Municipiului Iași, Academia Română – Filiala Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași. La eveniment au participat în jur de 40 de producători, din toate cele șase județe din Nord–Estul țării, din domeniile patiseriei, produselor lactate, preparatelor din carne și pește, producătorilor de vinuri, producătorilor de dulcețuri și zacuști, producătorilor de fructe și legume ecologice și apicultorilor

Universitatea de Științele Vieții (USV Iași) „Ion Ionescu de la Brad” a fost partener la evenimentul „Iașul în bucate”, derulat între 9 și 10 iulie 2022, în Parcul Expoziției din Copou. Acesta a fost organizat de Academia Română – Filiala Iași, Primăria Municipiului Iași și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, cu sprijinul specialiștilor de la USV Iași. Târgul, unicat în zona Moldovei, a fost dedicat consumatorilor ieșeni, precum și producătorilor atestați tradițional, ecologic sau montan, din zona de Nord–Est a țării. Astfel, cu sprijinul Direcțiilor pentru Agricultură din regiunea Moldovei, la eveniment au participat în jur de 40 de producători, din toate cele șase județe din Nord–Estul țării, din domeniile patiseriei, produselor lactate, preparatelor din carne și pește, producătorilor de vinuri, producătorilor de dulcețuri și zacuști, producătorilor de fructe și legume ecologice și apicultorilor.

Alături de acești producători, a participat și Universitatea de Științele Vieții din Iași. Evenimentul a avut loc în cadrul Proiectului Cities2030, finanțat de Comisia Europeană, prin programul Orizont2020. Primăria Municipiului Iași și Academia Română – Filiala Iași sunt partenerii din România în cadrul acestui proiect, alături de alți 39 de parteneri din țările Europei.

Universitatea de Științele Vieții din Iași, organizator al Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord–Est

De precizat că USV Iași, în luna septembrie 2019, a inaugurat o clădire nouă, destinată specializărilor din industria alimentară –  „Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole”, „Protecția Consumatorului” și „Mediu, Control și Expertiza Produselor Alimentare”. Aici, studenții acestor specializări fac practică în șase ateliere de microproducție pentru prelucrarea laptelui, prelucrare cărnii, carmangerie, patiserie, panificație și procesarea berii.

Ce produse tradiționale pot fi găsite la noul magazin alimentar cu produse proprii de la Universitatea de Științele Vieții din Iași

Pe de altă parte, în viitorul apropiat, la magazinul alimentar cu produse proprii pe care-l va dezvolta USV Iași vor putea fi achiziționate diverse alimente ce provin din fermele Universității, din atelierele de micro-producție. În urma activităților desfășurate în fermele și atelierele de micro-producție ale Facultăților de Agricultură, Horticultură, Zootehnie și Medicină Veterinară, studenții și cadrele didactice obțin diverse produse, cum ar fi preparate din carne, lactate, produse de panificație, legume, fructe, vin, dar și răsaduri, puieți sau viță-de-vie.

Toate aceste produse tradiționale „made by USV Iași” vor fi comercializate la acest magazin alimentar care va fi deschis chiar în campusul Universității de Agronomie Iași, din Dealul Copoului. Concret, Universitatea de Științele Vieții din Iași, organizator al Târgului Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord–Est.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments