luni, ianuarie 20, 2025
AcasăCulinarRețeta de dulceață de aronia. Un desert perfect pentru sezonul rece

Rețeta de dulceață de aronia. Un desert perfect pentru sezonul rece

[ad_1]

Rețeta de dulceață de aronia este un desert perfect pentru micul dejun. Aceasta se poate servi împreună cu iaurt grecesc, pâine prăjită sau în prăjituri. Din ingredientele menționate veți obține în jur de trei kilograme și jumătate de dulceață.

În anotimpul de vară sau toamnă, gospodinele încep să-și pregătească cămările pentru sezonul rece. Pe lângă dulceață de aronia, mai puteți pregăti și suc. Acesta are numeroase beneficii, dar și contraindicații pentru sănătate.

Rețetă de dulceață de aronia, ingrediente și beneficiile fructului

Aronia este un fruct foarte sănătos pentru organism. Acesta conține multipli nutrienți, vitamine și minerale necesare organismului. Fructul este benefic pentru persoanele diabetice, pentru cele ce au probleme cu inima și ajută la detoxifierea organismului. Mai mult de atât, consumat în mod regulat, alimentul vă poate oferi o stare de bine și poate contribui la imunitatea organismului. Fructul are un conținut mare de vitamina C, ce ajută organismul să devină mai puternic. De asemenea, s-a demonstrat faptul că aronia poate preveni cancerul la sân și pe cel de colon.

Dulceața de aronia este perfectă pentru prăjituri sau pentru a fi servită dimineața pe o felie de pâine cu unt și brânză. Aceasta se prepară ușor, nu are conservanți sau coloranți. Ingredientele necesare pentru prepararea rețetei sunt 200 grame de nuci, 2 lămâi, un kilogram jumătate de zahăr, un kilogram de mere și un kilogram de aronia. 

Cum se prepară dulceața de aronia

Fructele de aronia vor trebui spălate bine apoi le veți pune într-o sită la scurs. Ulterior, se vor pune într-o oală încăpătoare în care vei adăuga zahărul și jumătate de litru de apă. Vasul se va lăsa pe foc și se amestecă bine. Când observați că începe să fiarbă, dați focul la mic și lăsați 20-30 minute, în timp ce amestecați din când în când. Ulterior, turnați zeama stoarsă de la două lămâi și mai lăsați încă 10 minute. Între timp, veți spăla și curăța merele, apoi vor fi tăiate în cubulețe mici. Dacă observați că fructele sunt mai stricate, se vor pune aproximativ un kilogram jumătate de mere. 

Acestea se vor pune peste dulceață, se amestecă și se mai lasă 30-40 minute. Preparatul va fi gata când veți observa că textura și culoarea i se schimbă. Desertul va trebui să fie mai închis la culoare, iar fructele vor fi puțin confiate. Nucile vor trebui tăiate cu ajutorul unui cuțit, apoi vor fi puse în dulceață, la fiert. Compoziția se va mai lăsa la fiert timp de 20 minute. Ulterior, veți observa că nucile își vor schimba culoarea în spre mov. Cât va fi încă caldă, desertul va fi mai lichid, dar pe măsură ce se răcește se va îngroșa și va fi mai dens. Dulceața va fi turnată în borcanele spălate și sterilizate. Vasele vor fi închise ermetic, apoi vor fi puse cu capul în jos și lăsate la răcit. 

Rețeta de dulceață de aronia este extrem de ușor de preparat. Aceasta poate fi servită pe pâine, biscuiți, în prăjituri sau iaurt. Un alt desert pentru iarnă este și gemul de vișine.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments