[ad_1]
Rețeta de carne prăjită la borcan în ulei este extrem de ușor de preparat. Veți obține în jur de 15 porții în aproximativ trei ore. Deși este gustoasă, trebuie să aveți în vedere că nu trebuie consumată în exces, fiind destul de calorică. Aceasta are 354 de kcal.
Românii adoră canea de porc și cârnații la borcan. Rețeta este una tradițională, moldovenească și se prepară cu precădere în timpul sărbătorilor de iarnă. Totodată, în sezonul rece se mai pot pune și gogonele tăiate în oțet sau saramură.
Carne prăjită la borcan în ulei, ingrediente
Carnea prăjită la borcan în ulei este o rețetă tradițională prin care se conservă pentru un timp îndelungat preparatul. Aceasta este foarte gustoasă și se poate păstra pentru toată perioada sezonului rece. Pe lângă faptul că este delicioasă, este și o metodă rapidă prin care poți pregăti ceva rapid de mâncare. Se poate scoate din borcan, se încălzește, apoi poate fi servită alături de o garnitură precum mămăligă, salată, piure de cartofi , varză călită sau orez. De asemenea, untura lăsată de carne poate fi utilizată pentru gătirea altor preparate, cum ar fi biscuiții cu untură și gem de casă.
Pentru prepararea rețetei veți avea nevoie de trei kilograme de carne de porc, două kilograme de cârnați de porc, o linguriță de sare la un kilogram de untură și ulei. Carnea folosită trebuie să fie proaspătă și cât mai slabă, lipsită de grăsime. De asemenea, uleiul se poate înlocui cu 2 litri de untură ce se vor obține din 5 kilograme de grăsime și slănină topită. Aceasta trebuie să fie proaspătă, de culoare albă și să aibă un miros plăcut.
Cum se conservă carnea prăjită în ulei
Pentru prepararea unturii se vor tăia cubulețe slănina și grăsimea. Se vor pune într-o oală din inox și se toarnă două căni de apă peste. Ingredientele se vor lăsa la foc mic până ce se topesc, amestecând din când în când. În momentul în care observați că apa începe să fiarbă va trebui să amestecați mai des pentru ca slănină să nu se prindă de oală. Trebuie să aveți în vedere că untura trebuie să fie limpede și nu prăjită, de aceea se va lăsa la foc foarte mic după ce apă se evaporă. Prepararea unturii vă ia aproximativ o oră jumătate. Ulterior, se va scurge într-un vas printr-o sită. Carnea și cârnații vor trebui tăiați bucățele de circa trei centimetri.
Ulterior, se vor pune într-o cratiță și se vor fierbe în untură sau ulei la foc mic, până se înmoaie și sunt pe punctul să se rumenească. Se va lăsa la gătit aproximativ o oră jumătate, însă să aveți grijă că nu trebuie să se ardă. Focul trebuie să fie potrivit, astfel încât mâncarea să sfârâie. De asemenea, trebuie să amestecați des. La final, carnea se va scoate cu o spatulă și va fi pusă în borcane. Peste aceasta se va turna uleiul sau untura până ce va fi acoperită cu aproximativ 2-3 centimetri de lichid. Sub borcan se va pune un suport metalic, iar untura nu va trebui turnată cât e încinsă pentru a nu se sparge.
Pentru a prepara rețeta de carne prăjită la borcan în ulei aveți nevoie de doar câteva ingrediente. Chiar dacă este gata în aproximativ trei ore, mâncarea merită gătită fiind foarte gustoasă.
[ad_2]