[ad_1]
O nouă poveste de succes și de promovare internațională a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Doi absolvenți ai instituției, Anca Ursu și Silviu Fogoroș, au reprezentat, în premieră, entitatea academică la primul Festival al Tomatelor, derulat la Bruxelles, Belgia. Aceștia au reușit să impresioneze organizatorii și se pregătesc ca la ediția din 2023 să revină acasă cu premiul pentru cea mai frumoasă expoziție cu diverse soiuri de tomate
Poveste de succes cu doi absolvenți ai Facultății de Horticultură, Anca Ursu și Silviu Fogoroș. Tinerii au reprezentat Universitatea de Științele Vieții (USV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași la Festivalul Tomatelor, derulat la Bruxelles, Belgia. Ei au reușit să impresioneze organizatorii și se pregătesc ca la ediția din 2023 să revină acasă cu premiul pentru cea mai frumoasă expoziție cu diverse soiuri de tomate.
„La acest festival, soiul de tomate «Alba verde» a fost pe primul loc. Se pare că tomatele verzi pe care le-am și gustat sunt foarte gustoase și la mare căutare. Este primul an în care au participat USV Iași și România. La anul ne pregătim și mai mult, dar deja avem un feed-back foarte bun. Chiar le-am spus organizatorilor să facă un premiu pentru cea mai frumoasă expoziție, unde, cu siguranță, vom câștiga. Universitatea a fost acolo prin intermediul absolvenților de la Facultatea de Horticultură, Anca Ursu și Silviu Fogoroș. Ei au absolvit și un master în Horticultură ecologică, dezvoltând și o fermă în localitatea Bogdănița, județul Vaslui”, a transmis prof. univ. dr. ing. Vasile Stoleru, prorector al USV Iași.
Doi absolvenți ai Universității de Științele Vieții din Iași, participanți în premieră la Festivalul Tomatelor, derulat în Bruxelles, Belgia
De reamintit că, așa cum au prezentat și reporterii BZI într-o serie de reportaje, unele dintre cele mai tari și gustoase legume din Iași sunt pregătite într-un loc ultra-modern din oraș! Este vorba de Ferma „Vasile Adamachi”, Institutul de Cercetări pentru Agricultură și Mediu (ICAM) al Universității de Științele Vieții. Aici, o echipă formată din studenți, profesori și specialiști din cadrul Facultății de Horticultură, coordonată de prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector, pregătește răsaduri și soiuri de legume pentru a fi cultivate în aer liber.
Facultatea de Horticultură din Iași are domenii de specialitate, precum Culturi legumicole ecologice sau Managementul sistemelor legumicole ecologice
În acest context, prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector USV Iași, detaliază aspecte legate de această activitatea studenților. Acesta predă la Facultatea de Horticultură și are în domenii de specialitate Culturi legumicole ecologice, Managementul sistemelor legumicole ecologice, respectiv Inspecţia şi certificarea producţiei legumicole ecologice.
„Pentru a fi buni specialiști în domeniul horticol, studenții noștri, în cadrul orelor de la disciplina de Legumicultură, îmbină teoria cu partea practică. Primăvara, studenții anului III, specializarea Horticultură, participă la pregătirea spațiilor de producție prin înlocuirea foliei, asigurarea sistemului de susținere a plantelor, verificarea sistemului de fertirigare, dezinfecția solului sau pregătirea solului pentru transplantarea răsadurilor. Activitatea practică presupune aplicarea cunoștințelor teoretice, a competențelor dobândite în producție”, precizează prof. univ. dr. Vasile Stoleru.
Așadar, cei doi absolvenți ai Universității de Științele Vieții din Iași, participanți, în premieră, la Festivalul Tomatelor, derulat în Bruxelles, Belgia, confirmă pregătirea aparte la în cadrul instituției.
[ad_2]