[ad_1]
Ciorba rădăuțeană este o rețetă simplă, tradițională din regiunea Moldovei. Aceasta are o vechime de peste 40 ani. Dacă doriți să o preparați după rețeta originală, carnea de pui va trebui înlocuită cu cea de curcan.
Mâncarea este ușor de preparat, iar gătirea sa durează circa o oră jumătate. Mai mult de atât, ciorba este foarte sănătoasă fiind pregătită doar din legume și carne. O altă mâncare delicioasă este și ciorba de salată verde cu afumătură.
Ingredientele necesare pentru rețeta simplă de ciorbă rădăuțeană
Ciorba rădăuțeană a fost creată în urmă cu 40 de ani de către Cornelia Dumitrescu. Numele mâncării provine de la localitatea din care era bucătăreasa, Rădăuți, Suceava. Rețeta dorea să înlocuiască burta de vită cu carnea de curcan, din celebra ciorbă de burtă. Ulterior, preparatul a început să se gătească și cu carne de pui.
Pentru a găti o mâncare delicioasă aveți nevoie de 2 morcovi, 2 gălbenușuri, 2 rădăcini de pătrunjel, 5 căței de usturoi, o legătură de pătrunjel verde, 250 mililitri de smântână, un kilogram de carne de pui sau curcan, 2 rădăcini de păstârnac, o rădăcină de țelină și partea albă de la un praz. Mâncarea se va condimenta după gust cu sare, piper și oțet. Pentru gătirea sa veți avea nevoie de o oală încăpătoare deoarece se va găti cu 4 litri de apă. Rețeta este simplă de preparat și nu vă ia prea mult timp.
Cum se prepară ciorba rădăuțeană
Mai întâi de toate se vor curăța și spăla legumele, apoi vor fi tăiate în cuburi potrivite, în afară de usturoi. Carnea se va pune la fiert într-o oală suficient de largă, la foc mediu. Pe măsură ce va fierbe, va trebui să înlăturați spuma formată deasupra cu ajutorul unei palete sau cu o spumieră. După ce a fiert cât să poată fi străpunsă se vor adăuga legumele și se condimentează cu sare după gust. Ingredientele se vor lăsa pe foc timp de 45-50 minute, apoi se scurg din supă. Carnea va fi dezosată și tăiată în bucățele mici, apoi se va pune din nou la fiert.
Între timp, într-un bol se vor amesteca cele două gălbenușuri cu smântâna pâna ce se va obține o compoziție omogenizată. Peste se va turna un polonic de supă fierbinte și se mixează din nou. Se recomandă ca smântâna folosită să fie de minimum 20 la sută grăsime pentru a nu se tăia. Oala se va îndepărta de pe foc și se va lăsa pentru câteva momente să se liniștească. Ulterior, se vor turna treptat gălbenușurile și smântâna în ciorbă în timp ce amestecați până la omogenizare. Usturoiul va fi curățat, apoi se va pisa și se va pune peste supă. Verdeața se toacă mărunt și se adaugă în oală. Legumele le puteți da prin blender, apoi pot fi puse în ciorba rădăuțeană pentru a oferi gust mâncării. În rețeta originală acestea sunt adăugate, dar puteți servi supa și fără ele. La final, se va servi cu puțin oțet și un ardei iute. De asemenea, se pot opta și pentru câteva crutoane.
Rețeta simplă de ciorbă rădăuțeană este ușor de preparat și este extrem de delicioasă. Aceasta este un preparat tradițional din zona Moldovei. Tot specific moldovenesc este și ciorba de porc cu zeamă de varză.
[ad_2]