[ad_1]
Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați chefi de la noi. Pe lângă meseria pe care o practică încă de când avea 20 de ani, Scărlătescu are și propriile afaceri, dar este și jurat în cadrul unei emisiuni de gătit.
Acum, însă, a mers mai departe în afaceri și și-a deschis un nou local în București, unul de fițe, cu mâncare bună și cu angajați și reguli pe măsură.
Cătălin Scărlătescu, dur cu angajații din restaurantul său
În cadrul podcast-ului pe care Speak îl moderează, celebrul bucătar a mărturisit cum stau lucrurile în localul său, cum face bani, cum oferă clientului o experiență unică, dar și cum își răsplătește angajații.
Șocant sau nu, iubitul Doinei Teodoru spune că angajații săi nu vor avea niciodată salariu. Cei care-i intră în bucătărie vor lucra pe procente, astfel încât să își dea interesul în tot ceea ce fac. Astfel, profitul lui va fi mare, iar munca angajaților va fi și ea răsplătită cum se cuvine.
„În restaurantul meu nu va exista salariu.
Nu le dau bani. Eu nu le dau bani, le dau procente. Dă-mi posibilitatea să-ți dau cât? 10.000? De ce mi-ai luat, măi, doar 10.000? Ia 20.000, ia 30. Ia tu mult, că dacă iei tu mult, am și eu mult. Îți dau posibilitatea să fii coproprietar în restaurantul muncit de mine, construit de mine, clădit de mine. Și atunci, fiind cumva și al tău, te interesează mult mai mult ca farfuria care iese să fie superbă, fantastică. Nu mai ai voie la greșeli”, a mărturisit Cătălin Scărlătescu în cadrul podcast-ului moderat de Speak.
Ce reguli trebuie să respecte angajații săi
Mai mult decât atât, perfecționist din fire și dorind să ofere servicii de înaltă calitate, așa cum și el a făcut-o de-a lungul vieții, în calitate de bucătar, colegul lui Bontea și a lui Dumitrescu mai are și alte reguli dure pentru angajații săi.
El spune că respectă drepturile celor care lucrează pentru el, dar într-un anumit fel, astfel încât atunci când sunt la locul de muncă să se dedice în totalitate postului pe care-l ocupă.
„La mine în restaurant nu există pauză, fumat, nu există telefon mobil la personal. Legal, trebuie să-i țin 9 ore la muncă, o oră pauză. Îi rog să vină la ora 16.00, toți stați în fața ușii o oră, nu intrați înăuntru, vă faceți ora de pauză afară și începeți programul cu ora de pauză, după care am intrat înăuntru și muncă. Asta înseamnă disciplină, muncă, nu poți să faci restaurant fumând și vorbind la telefon”, a continuat iubitul Doinei Teodoru.
[ad_2]