[ad_1]
Prăjitura fagure este un desert aromat și ușor de făcut, fiind ideală la mesele festive alături de alte prăjituri rafinate. Fagurii pufoși și umpluți cu cremă sunt pe placul multora dintre noi, amintind de vremea copilăriei și de rețetele de odinioară ale bunicii. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții un adevărat deliciu.
Prăjitura fagure, un desert aromat și ușor de făcut
Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert gustos, aromat și pufos, ideală este prăjitura fagure. Aceasta este delicioasă și are un aspect deosebit. Pentru a pregăti acest desert avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Fagurii moi și pufoși pot fi însiropați și asamblați pentru a forma o prăjitură rafinată, dar pot fi umpluți câte doi cu cremă, fiind delicioși și buni de servit împreună cu o cafea, un ceai sau ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui desert făcut ca în vremea copilăriei.
Pe lângă acest desert savuros, putem pregăti pentru iubitorii de delicii tradiționale și o prăjitură cu gem și aluat răzuit. Aceasta este aromată, are un aspect deosebit și este alegerea perfectă la mesele festive. De asemenea, gustoasă și adorată de cei mici este prăjitura negresă pufoasă și cremoasă.
Prăjitura fagure sau fagurii moi și cremoși sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta de odinioară a bunicii, la final îi vom încânta pe cei dragi cu un adevărat deliciu.
Rețeta cu care vei obține un desert irezistibil
Pentru a pregăti niște faguri delicioși cu cremă vom avea nevoie de 6 ouă, 11 linguri de ulei, 11 linguri de zahăr, 5 linguri de lapte, 1 linguriță de bicarbonat stins cu oțet, 2 pliculețe de zahăr vanilat, esență de rom, 400 g de făină. Pentru cremă vom folosi 3 ouă, 200 g de zahăr, 5 linguri de amidon, 500 ml de lapte, esență de rom, 250 g de unt sau de margarină și cacao.
Mai întâi se amestecă zahărul cu ouăle până se obține o compoziție spumoasă apoi se adaugă uleiul, 5 linguri de lapte, bicarbonatul stins cu oțet, esența de rom, zahărul vanilat și făina, apoi se amestecă foarte bine până când toate ingredientele se omogenizează.
Se lasă compoziția timp de 30 de minute pentru ca toate aromele să se întrepătrundă, apoi se pune la încălzit forma de faguri pe aragaz. Se pune în formă o lingură de ulei, apoi se toarnă două lingurițe din compoziția de aluat. Se închide forma și după 2 minute se întoarce pe cealaltă parte. Se procedează așa până când terminăm compoziția de aluat și de făcut toți fagurii pufoși.
După aceea, se pregătește crema delicioasă cu care vom umple fagurii sau prăjitura fagure, în cazul în care dorim să suprapunem fagurii și să îi umplem cu mai multe straturi de cremă. Într-un bol se bat cu un tel ouăle împreună cu zahărul până când se spumează, apoi se adaugă laptele, cacaua și amidonul și se pune crema la fiert la foc mic.
Când crema începe să se îngroașe se amestecă continuu să nu se lipească. La final adăugăm esența și untul, apoi se ia crema de pe foc și se lasă la răcit. Se lipesc cu cremă doi câte doi faguri apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Dacă dorim să folosim fagurii pentru a forma o prăjitură delicioasă, îi putem însiropa, iar la final putem decora prăjitura cu frișcă sau cu ciocolată.
Prăjitura fagure este gustoasă, aromată și poate fi pregătită la mesele festive alături de alte deserturi savuroase. Fagurii pufoși vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele de odinioară ale bunicii.
[ad_2]