[ad_1]
Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă cel mai bun ostropel de pui după rețeta bunicii. Acest deliciu este ușor de făcut, are o savoare aparte și este ideal pentru iubitorii de preparate tradiționale ca în vremea copilăriei. Ostropelul de pui este pe placul multora dintre noi și poate fi făcut după rețete diverse, în funcție de preferințe. Iată câteva trucuri simple pentru o mâncare delicioasă.
Cel mai bun ostropel de pui după rețeta bunicii
Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o mâncare aromată, gustoasă și sănătoasă, putem pregăti un ostropel de pui după rețeta bunicii. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să folosim verdețuri proaspete și câteva condimente care vor transforma această mâncare într-un adevărat spectacol culinar pe placul tuturor celor de la masă.
Ostropelul de pui este ideal ori de câte ori vrem să ne bucurăm de savoarea unui preparat savuros, dar la fel de bine poate fi gătit și la mesele festive alături de alte bucate alese. Mâncărurile cu pui sunt de-a dreptul delicioase, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține preparate irezistibile.
Pe lângă savurosul ostropel de pui, putem pregăti la ceas aniversar și o ruladă de pui la cuptor. Aceasta are un aspect deosebit, este gustoasă și rafinată. De asemenea, pe placul celor de la masă este și plăcinta cu carne de pui, un adevărat deliciu în zilele de sărbătoare și nu numai. Ostropelul de pui este ușor de făcut, necesită puțin timp de preparare, iar la final vom obține o mâncare gustoasă și sănătoasă.
Cum să pregătești pentru cei dragi o mâncare delicioasă
Pentru savurosul ostropel de pui vom avea nevoie de 1 kg de carne de pui, 2 cepe, 150 g de roșii decojite în suc de roșii, 4 căței de usturoi, 1 frunză de dafin, 2 lingurițe de oțet, ulei, sare și piper după gust.
Mai întâi se pregătește carnea de pui. Aceasta se spală și se taie în bucăți potrivite apoi se lasă la scurs. Într-o tigaie cu ulei încins se pune carnea la prăjit la foc mediu. Între timp, se toacă ceapa, usturoiul, iar roșiile decojite se taie în cubulețe. Peste carne se pune ceapa tocată și puțină sare și se amestecă ușor pentru a se căli ceapa. Treptat se toarnă puțină apă apoi se lasă la fiert până când carnea se înmoaie și ceapa capătă o culoare ușor maronie.
După aceea, se adaugă roșiile tăiate, sucul de roșii, usturoiul tocat, frunza de dafin și o cană cu apă în care s-a diluat oțetul. Se pune sare și piper după gust și se lasă la fiert la foc mic. Ostropelul se fierbe până când carnea se înmoaie foarte bine și sosul se leagă, căpătând o textură ușor cremoasă. Cu siguranță vom obține la final o mâncare gustoasă, aromată și pe placul tuturor celor de la masă. Ostropelul de pui poate fi servit cald împreună cu mămăliguță.
Ostropelul de pui este este un preparat delicios și sănătos, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Această mâncare este ideală și la mesele festive alături de alte bucate tradiționale.
[ad_2]