[ad_1]
Ești în căutarea unor rețete cu cartofi dulci? Ei bine, ai ajuns în locul potrivit! În rândurile care urmează, ți-am pregătit două rețete senzaționale, pe care le vei prepara iar și iar.
Cartofii dulci sunt bogați în potasiu, un mineral care atenuează efectele sodiului asupra organismului. Potrivit mai multor studii, potasiul reglează tensiunea arterială și echilibrează raportul acido-bazic din organism. De asemenea, contribuie la sănătatea mușchilor și a oaselor, prin asigurarea alcalinității si conferirea densității minerale necesare.
Studiile au arătat că includerea în dietă a cartofilor dulci are efecte pozitive asupra persoanelor care sunt obeze, diabetice și suferă de boli cardiovasculare. Deoarece cartofii dulci au un indice glicemic scăzut, ei ajută la prevenirea rezistenței la insulină și la creșterea nivelului de zahăr din sânge. În plus, cartofii dulci sunt bogati în fibre, ceea ce ajută la prevenirea constipației, promovând astfel sănătatea digestivă.
Două rețete cu cartofi dulci, ideale pentru cină. Ingrediente și mod de preparare
Ideale pentru cină sunt: supa-cremă de cartofi dulci și cartoful dulce copt cu năut crocant și sos tahini. Aceste două preparate sunt extrem de ușoare pentru sistemul digestiv. Se diferă repede și, în același timp, conferă nutrienții necesari bunei funcționări a organismului.
Supă-cremă de cartofi dulci
Pentru această rețetă ai nevoie de: 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, 1 ceapă mică, 1 cățel de usturoi, 3 cartofi dulci de mărime medie (aproximativ un kilogram), sare după gust și piper negru măcinat după gust.
Curăță, spală și taie cubulețe cartofii dulci. Pune-i la fiert pentru 10 minute și verifică-i cu o furculiță să vezi dacă sunt gata. Lasă-i să fiarbă, până când devin foarte moi. Între timp încinge o tigaie, adaugă uleiul de măsline, călește ceapa tăiată mărunt și usturoiul tocat, până când capătă o nuanță aurie. Adaugă, apoi, sarea și piperul și ia tigaia de pe foc.
Scurge foarte bine cartofii și pune-i într-un bol. Nu uita să păstrezi o cană din apa în care au fiert. Pune apoi toate ingredientele într-o oală, și anume cartofii, ceapa și usturoiul călite. Pasează totul cu ajutorul unui mixer vertical și amestecă bine, până când se omogenizează toate ingredientele. Pune din nou oala pe foc,. amestecă 2-3 minute continuu și adaugă apa în care au fiert cartofii (pe care ai păstrat-o într-o cană). Poftă bună!
Cartof dulce copt cu năut crocant și sos tahini
Pentru cea de-a doua rețetă ai nevoie de: un cartof dulce mare sau doi mai mici, două legături de ulei de măsline, o roșie, o jumătate de legătură de pătrunjel, 200 de grame de năut copt (10-15 minute la cuptor cu 1/2 de legătură de coriandru, scorţişoară, boia afumată, sare, chimion şi o lingură de ulei măsline). Pentru sos: două linguri de pastă de tahini, trei căței de usturoi, o legătură de mărar, 20 de mililitri de lapte de migdale și sare după gust.
Tot ce trebuie să faci este să preîncălzești cuptorul la 200 de grade Celsius. Între timp, trebuie să speli și să tai cartoful pe jumătate și să îl ungi cu ulei de măsline, apoi să îl coci aproximativ 30 de minute, în funcție de cuptor.
Pregătește sosul la blender sau amestecă toate ingredientele într-un bol, până când acestea se omogenizează. Taie mărunt roșia și ceapa și pune-le deoparte. În momentul în care cartoful este gata, crestează-l puțin înăuntru și umple-l cu năut crocant, sos tahini și roșii cu ceapă. Nu uita să adaugi și pătrunjelul. După preferințe, mai poți adăuga sos.
Poftă bună!
[ad_2]