[ad_1]
Ești o gospodină desăvârșită, dar nu știi cum se prepară salata tabouleh? Nu este nicio problemă! În rândurile care urmează, îți prezentăm cele mai bune sfaturi de gătit din bucătăria libaneză. Iată ce trebuie să faci.
Salata tabouleh, cunoscută și sub numele de salata de pătrunjel, este specifică bucătăriei libaneze. Acest fel de mâncare este plin de vitamina C, grație pătrunjelului, dar conține și mulți nutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului. Vestea bună este că rețeta de salată tabouleh nu este una complicată. Se prepară ușor, din puține ingrediente, care mai de care mai sănătoase și mai gustoase. Mai greu de găsit (dar nu imposibil) este bulgurul, un amestec de diferite tipuri de grâu, cu precădere grâu dur, care este măcinat mare. În cazul în care nu găsești bulgur, poți să-l înlocuiești cu cuscus și salata va avea același gust senzațional.
Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi. Spor la gătit!
Cum se prepară salata tabouleh? Ingrediente și mod de preparare
Salata tabouleh este o salată care poate fi consumată vara, dar și primăvara, pentru că este proaspătă și răcoroasă. Pe lângă pătrunjel, conține mentă, un ingredient puternic aromat, care conferă acestui fel de mâncare o aromă aparte. Prin urmare, salata tabouleh se prepară din: 200 de grame de pătrunjel, 100 de grame de bulgur fin (sau cuscus), patru crenguțe de mentă, trei linguri de ulei de măsline, două sau trei roșii, o legătură de ceapă verde, zeama de la o lămâie și sare după gust. Rețeta este inspirată de Jamila și poate fi citită pe jamilacuisine.ro.
Primul pas în prepararea acestei salate este tocarea măruntă a pătrunjelului, a crenguțelor de mentă și a cepei verzi. Dacă ți se pare că menta are o aromă prea puternică, o poți omite fără nicio problemă. Apoi, taie roșiile în cubulețe mici și, dacă îți place, poți pune și un castravete mic.
Cum orice salată are nevoie de un dressing pe măsură, nici salata tabouleh nu se lasă mai prejos. Acesta se prepară din ulei extravirgin de măsline și zeamă de lămâie. Dacă dorești, poți adăuga în salată și sirop de rodie sau semințe de chimion. Acum, salata este gata și poate fi servită drept garnitură cu orice preparat, fie că vorbim de unul de origine animală, fie că este unul de origine vegetală.
Poftă bună!
Cu ce să consumi salata tabouleh?
Cea mai bună soluție pentru orice preparat culinar este pieptul de pui. Prăjit sau făcut la cuptor, el are un gust senzațional, dacă este condimentat corespunzător.
Noi îți propunem astăzi pieptul de pui la cuptor, care este rumen, fraged, suculent și incredibil de delicios. Condimentează-l cu o linguriță de sare, o jumătate de linguriță de piper negru măscinat, două lingurițe de boia dulce, două lingurițe de usturoi granulat, o linguriță de oregano uscat, o linguriță de busuioc, două lingurițe de chimen și trei lingurițe de zahăr brun (zahărul este opțional).
Ai nevoie de un piept mare de pui, peste care să adaugi două linguri de ulei de măsline. Pune apoi și ingredientele de mai sus și „îmbracă” pieptul cu ele. Lasă totul la marinat, la rece, aproximativ o oră sau peste noapte, pentru ca aromele să se întrepătrundă și să aibă un gust inconfundabil. După ce a trecut acest timp, încălzește bine cuptorul, pune pieptul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau într-un vas de yena și lasă-l la copt cât timp este nevoie. Știi că este gata în momentul în care capătă o crustă frumosă, aurie.
Poți să consumi pieptul alături de salata tabouleh. Poftă bună!
[ad_2]