vineri, decembrie 27, 2024
AcasăCulinarRețetă papanași prăjiți. Un desert românesc ce îți lasă gura apă

Rețetă papanași prăjiți. Un desert românesc ce îți lasă gura apă

[ad_1]

Tot mai multe gospodine sunt în căutare de acea rețetă de papanași prăjiți exact ca la restaurant. Papanașul românesc este o gogoașă prăjită cu brânză. Are o gaură de gogoașă în partea de sus, iar în mijloc este acoperită cu gem de cireșe, frișcă și zahăr.

De obicei folosesc o friteuză pentru acest tip de rețete. Face prăjirea atât de ușoară, deși puteți folosi cu ușurință și o tigaie adâncă.  Există un întreg univers în deserturile românești, majoritatea fiind stratificate și destul de eclectice. Deși cele mai multe dintre aceste deserturi tradiționale sunt realizate cu produse simple, iar rezultatele sunt spectaculoase. Un astfel de desert sunt și papanașii.

Rețetă papanași prăjiți. De ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti deliciul culinar?

Pentru a pregăti deliciul aveți nevoie de următoarele ingrediente. În primul rând de 4 căni de brânză de vaci, 1 cană de zahăr, 1 linguriță de vanilie, ¼ linguriță de sare, 1 linguriță de coajă rasă de lămâie și ½ linguriță praf de copt. De asemenea, veți avea nevoie de 2 ouă, 2 căni de făină integrală și de ulei vegetal.

Pentru a pregăti cele mai delicioase gogoașe veți mai avea nevoie și de zahăr pudră pentru garnitură, frișcă bătută sau smântână, căpșuni, zmeură sau cireșe. Din moment ce toate ingredientele sunt gata puteți începe să pregătiți felul de mâncare.

Într-un castron mare, amestecați brânza de vaci, zahărul și praful de copt. Adăugați ouăle, vanilia, sarea și coaja de lămâie. Se amestecă foarte bine pentru o omogenitate maximă. Adăugați treptat făina, puțin câte puțin. Dacă aluatul este prea umed, adăugați mai multă făină.

Ce brânză să folosești pentru umplutură. Secretele gospodinelor

Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu. Faceți bile mici de aluat care să încapă în palma mâinii. Fiți atente să faceți o formă de gogoașă cu o gaură în mijloc. Treceți-le printr-un bol mic de făină. După care faceți niște bile rotunde puțin mai mari decât dimensiunea găurii pentru gogoașă. Se scufundă într-un bol mic de făină.

Prăjiți-le în ulei până devin aurii pe ambele părți. Scoateți-le pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei. Asamblați gogoașa cu puțin gem de cireșe deasupra, adăugați biluța în vârf, presărați cu puțin zahăr pudră și o lingură de frișcă sau smântână deasupra. Se servește cât este fierbinte.

Adevărata magie a papanașilor este umplutura lor de brânză. De obicei, se folosesc brânzeturi moi moi, cum ar fi urda. Pentru unii, este mai bună brânza de vaci. Papanașii au, de asemenea, o formă unică. Gogoșarii sunt serviți cu smântână și gem de cireșe.

Cum se servește desertul?

Se spune că rețeta de papanași a fost moștenită în bucătăria românească din tradiția austro-ungară. Rețeta de gogoși este simplă. Aluatul trebuie să fie moale, cu un minim de făină, ceea ce face ca gogoșile să nu fie atât de ușor de făcut.

Din moment ce ați aflat rețeta de papanași prăjiți trebuie să știți cum să serviți acest desert. Serviți papanașul după cum urmează: 2 gogoși per porție, așezați-le pe o farfurie, stropiți-le cu smântână și gem. Gogoșile sunt gata să fie savurate. Poftă bună!

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments