sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăSocialActivitate europeană în cadrul proiectului Climate Action Starts From Local Level, la...

Activitate europeană în cadrul proiectului Climate Action Starts From Local Level, la Colegiul National Iași – FOTO

[ad_1]

În perioada 20 noiembrie-24 noiembrie 2023, la Colegiul Național Iași s-a desfășurat o întâlnire transnațională în cadrul proiectului Erasmus+, Climate Action starts from Local Level, la care au participat reprezentanți ai școlilor partenere din Grecia, Italia, Turcia, Letonia, Lituania și România.

Mobilitatea a avut că scop creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește necesitatea unui comportament ecologic și importanța reconsiderării modului în care ne raportăm la consum. Într-o eră în care resursele noastre naturale sunt tot mai limitate, este esențial să ne angajăm să aducem schimbări semnificative în modul în care interacționăm cu mediul înconjurător.

Una dintre finalitățile proiectului este aceea de a conștientiza necesitarea construirii unui viitor sustenabil pentru generațiile ce vor urma. Fiecare alegere pe care o facem, produsele pe care le consumăm au un impact asupra ecosistemului nostru, iar conștientizarea și asumarea acestor responsabilități este primul pas spre schimbare.

Astfel, „Climate Action starts from Local Level” a oferit participanților oportunitatea să colaboreze, să găsească soluții și să contribuie la asigurarea unui viitor mai verde și mai echilibrat, formând, în același timp, prietenii autentice și exersându-și abilitățile de comunicare în limbi străine.

Activitate europeană în cadrul proiectului Climate Action Starts From Local Level, la Colegiul National Iași

Activitățile proiectului au presupus vizitarea monumentelor importante din Iași, un adevărat centru urban ,,verde” care pune accent deosebit pe dezvoltarea ecologică și sustenabilă, dar și o excursie la Târgu Neamț. În zilele din timpul desfășurării mobilității, echipa ieșeană a pregătit diferite ateliere cu tematica ecologizării și upcycling-ului prin care elevii au putut intra în contact cu diferite noțiuni, precum consumerismul și impactul acestuia asupra mediului și a lumii sau au creat diverse produse (decorațiuni, păpuși etc.) din materiale reciclate.

Scopul activităților desfășurate atât indoor, cât și outdoor (de exemplu în Grădina Botanică) a fost unul de conștientizare a modului în care acțiunile de zi cu zi influențează mediul înconjurător și generează o schimbare climatică drastică.

Proiectul CALL nu a fost doar despre protejarea mediului înconjurător, ci și despre construirea unui viitor în care tinerii din întreaga lume se unesc pentru a face o diferență semnificativă. Oportunitățile oferite de această experiență au fost atât educaționale, cât și motivaționale, arătându-ne că împreună putem schimba mediul și că orice pas în această direcție ne aduce mai aproape de o lume verde și armonioasă.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments