sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăCulinarRețetă de Gin tonic. Sfaturi pentru un gust echilibrat

Rețetă de Gin tonic. Sfaturi pentru un gust echilibrat

[ad_1]

Ginul tonic este o rețetă recunoscută pentru simplitatea sa, fiind unul dintre cele mai apreciate cocktailuri la nivel mondial. Această băutură se bucură de o creștere în popularitate îndeosebi în sezonul cald. Este notabil faptul că ginul este un ingredient de bază în multe cocktailuri, fiind depășit în acest sens doar de martini.

Originea ginului se regăsește în secolul al XVIII-lea, însă a devenit băutura pe care o cunoaștem astăzi abia după un secol și jumătate de dezvoltare. Această băutură își are rădăcinile contestate între olandezi și englezi, iar cocktailul prezentat astăzi pare a-și avea originile în India, unde coloniștii britanici au combinat ginul cu apa tonică, care era folosită inițial în scopuri medicinale. Prin adăugarea de zahăr și lime, gustul a evoluat în ceea ce numim acum cocktailul Gin Tonic.

Rețetă de Gin tonic

Există mai multe tipuri de gin, printre care se numără London Dry (cu notă predominantă de ienupăr), Plymouth (cu arome fructate), Old Tom și Genver. Gusturile și aromele ginului pot varia în funcție de producător. S-a sugerat că ginul tonic, deși conține alcool, poate oferi beneficii organismului, datorită ienupărului, care are proprietăți antioxidante, ajută sistemul cardiovascular și are un conținut redus de zahăr și calorii, fără a provoca balonare.

Ginul tonic reprezintă o combinație excelentă între gin și apă tonică, aceasta din urmă fiind apă carbonatată amestecată cu chinină, conferind astfel băuturii un gust dulce-amărui. Pentru a pregăti un Gin Tonic reușit, există câteva elemente cheie. De obicei, se servește în pahare înalte, dar mulți spun că un pahar cu o cupă rotundă și picior subțire ar evidenția mai bine aromele ginului. Este crucial ca Ginul Tonic să fie mereu rece. Pentru a vă asigura de asta, puteți pune paharul în congelator pentru aproximativ 5 minute sau să vă asigurați că aveți cuburi de gheață în casă.

Cum să prepari această băutură revigorantă

Rețeta clasică a acestui cocktail conține doar gin, apă tonică și felii de lămâie. Raportul dintre gin și apă tonică variază între 1:1 și 1:3, în funcție de preferințe și de concentrația de alcool dorită. Cât despre alegerea între lămâia galbenă și cea verde, există opinii împărțite. Unii preferă lămâia verde pentru culoare și aromă, în timp ce alții consideră că lămâia obișnuită este cea mai potrivită. Dacă aveți un gin de o calitate excepțională, este posibil să nu fie nevoie să stoarceți sucul din lămâie, pentru a nu acoperi gustul alcoolului.

Dacă doriți să vă jucați cu rețeta, puteți încerca variante care adaugă îndulcitori precum sucuri de mango, ananas, merișoare sau citrice. De asemenea, puteți adăuga felii de castravete, căpșuni, zmeură sau plante aromatice precum rozmarin sau mentă. Dacă sunteți în căutarea unor rețete de cocktailuri, puteți prepara Aperol Spritz, Hugo, Mojito, Campari Orange și multe altele, toate la fel de celebre. Cu toate acestea, pentru început, vă recomandăm să încercați varianta clasică de Gin Tonic.

Pentru o porție, aveți nevoie de 50 ml gin, 100-150 ml apă tonică, 1 lămâie verde (sau lime), cuburi de gheață. Pentru a pregăti Gin Tonic, puneți paharul în frigider și tăiați două felii de lămâie. Scoateți paharul din congelator, adăugați cuburi de gheață mari (pentru topire mai lentă) umplând aproape 3/4 din pahar. Plasați o felie de lămâie, turnați ginul, adăugați apă tonică și completați cu a doua felie de lămâie. O rețetă de gin tonic revigoranta și extrem de răcoritoare!

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments