[ad_1]
Multe gospodine vor să afle câteva tehnici de împletit colaci. Delicioșii colăcei de casă sunt pregătiți cu grijă de către doamnele pricepute în bucătărie. Colacii sunt ideali de făcut în preajma sărbătorilor de iarnă, de Crăciun și de Revelion, dar pot fi pregătiți și ori de câte ori vrem să ne amintim de vremea copilăriei și să ne răsfățăm papilele gustative. Iată câteva secrete din rețeta bunicii pentru colaci de casă gustoși și pufoși.
Tehnici de împletit colaci
Dacă vrem să pregătim niște colaci de casă gustoși, pufoși și aromați, trebuie să știm câteva tehnici de împletit colaci. Doamnele pricepute în bucătărie pot pregăti de Crăciun niște colaci împletiți în formă de spirală sau în formă de coadă de pește.
Pe lângă gustoșii colăcei de casă împletiți, putem face și pâine împletită, ideală de servit la orice masă alături de alte bucate alese. Împletirea aluatului este esențială pentru că oferă o textură moale și pufoasă, iar la final colăceii vor fi pufoși, gustoși și vor avea un aspect deosebit.
Împletitura în formă de coadă de pește este preferată de mult gospodine și poate fi folosită pentru pregătirea unei pâini de casă sau a unor colaci. Trebuie să începem cu două bucăți de aluat pe care le vom împături într-un model de zig-zag, adăugând straturi de aluat peste cele existente.
Dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat și vom obține cei mai buni colăcei de casă, care ne vor aminti de vremea copilăriei.
Rețeta cu care vei obține niște colaci fragezi și gustoși
Pentru colacii de casă împletiți vom avea nevoie de 570 g de făină, 350 ml de lapte, 7 g de drojdie uscată, 1 ou, 3 linguri de ulei, 1 lingură de zahăr, 1 linguriță de sare, iar pentru uns vom folosi 1 gălbenuș de ou și 3 linguri de lapte.
Într-un bol se amestecă drojdia uscată cu zahărul și câteva linguri de făină. Se adaugă și câteva linguri de lapte cald apoi se lasă maiaua la dospit. Într-un alt vas se pune făina împreună cu sarea. Se face o gaură în mijloc și se toarnă maiaua, uleiul și oul bătut. Se amestecă foarte bine toate ingredintele apoi se frământă aluatul.
Se lasă aluatul la dospit apoi se împarte aluatul în bucăți potrivite. Fiecare bucată se întinde într-un șnur subțire. Se îndoaie șnurul de la jumătate și fiecare parte se răsucește în sens opus, una în stânga și una în dreapta, după care se vor împleti cele două părți, răsucindu-le. Se unesc capetele formând colăcelul. Se mai face un șnur subțire cât să cuprindă colacul. Când sunt gata colacii, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se unge fiecare colac cu gălbenuș de ou bătut cu lapte. Se dau la cuptor timp de 30 de minute până când se rumenesc ușor deasupra.
Colacii de casă împletiți sunt gustoși, pufoși și ideali de pregătit la mesele de sărbătoare. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat și vom obține cei mai buni colăcei de casă.
[ad_2]