[ad_1]
Dacă nu ai mai gătit carne de struț sau ești curios cum să o gătești corespunzător, află că este destul de simplu! Gătește carnea de struț la fel cum ai face-o cu orice altă carne roșie, ajustând timpul de gătire și ținând cont de faptul că struțul se gătește mai repede decât proteinele mai grase. Carnea de struț este foarte slabă și poate fi înlocuită în orice rețetă de carne de vită, bizon sau elan.
Carnea de struț se gătește asemenea celei de vită
În timp ce struții sunt păsări din familia Ratite, compoziția și pH-ul cărnii lor sunt apropiat de cel al cărnii de vită, rezultând o culoare, gust și textură similare. Aceste caracteristici sunt și motivul pentru care nu trebuie să gătești struțul la 80 grade Celsius precum puiul sau curcanul (veți obține o friptură uscată și tare).
Departamentul Agriculturii din SUA clasifică struțul drept o carne roșie și recomandă să fie pregătita asemenea cărnii de vită. De fapt, poți să-l mănânci chiar și crud, în tartar sau carpaccio. Struțul este delicios sub formă de biftec mediu-rare iar burgerii sunt cei mai gustoși atunci când sunt făcuți cel mult medium.
Poate ai auzit că „gustul constă în grăsime” atunci când vorbim despre vită și porc. Deși carnea de struț este slabă, dar nu înseamnă că este mai puțin gustoasă. Din contră, carnea de struț păstrează tot gustul în carnea în sine, nu în grăsime. Este similară cu vita crescută cu iarbă sau cu elanul în ceea ce privește gustul și textura. Struțul nu are un gust de carne de vânat.
Temperatura și timpul de gătire sunt cele mai importante aspecte
Există doar o regulă atunci când gătești carne de struț, și anume să nu o supra-gătești. Datorită conținutului său extrem de scăzut de grăsime, struțul se gătește mai repede decât vita, în special atunci când este făcut la grătar sau prăjit în tigaie. De aceea, va trebui să ajustezi timpul de gătire și să verifici temperatura internă a fripturii înainte de a se termina timpul de gătire. Pentru bucăți mai mari, gătirea la o temperatură scăzută pentru mai mult timp este cheia pentru a obține o carne de struț perfect gătită și suculentă.
Struțul este de asemenea potrivit pentru gătitul la sous-vide, dacă ai unul. Această metodă de preparare asigură obținerea unui steak fraged, suculent și gustos. Ca întotdeauna, poți găti carnea în funcție de preferințele tale, însă recomandăm să nu gătești struțul mai mult de medium-rare.
Marinadele funcționează bine cu carnea de struț, îmbunătățind gustul și păstrându-i umiditatea în timpul gătirii. Puteți face o marinadă simplă din 1/3 ceașcă de oțet balsamic, 1/3 ceașcă de ulei de măsline sau de avocado, 3 linguri de sos de soia, 2 linguri de sos Worcestershire, 3 linguri de ierburi proaspete tocate, 2 lingurițe de muștar Dijon, 1/2 linguriță de pudră de usturoi, 1/2 linguriță de piper negru și 1 linguriță de sare.
[ad_2]