[ad_1]
Comunitatea academică de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași pune la dispoziția comunității academice acces la Clarivate-Web of Science, care oferă cursuri online gratuite tuturor utilizatorilor Web of Science în luna septembrie 2021. Entitatea invită utilizatorii la webinariile Research Smarter. Un certificat de participare va fi eliberat participanților
La Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași, comunitatea academică are acces la Clarivate-Web of Science, care oferă cursuri online gratuite tuturor utilizatorilor Web of Science în luna septembrie 2021. Entitatea invită utilizatorii la webinariile Research Smarter. Un certificat de participare va fi eliberat participanților. Acesta se adresează tuturor utilizatorilor Web of Science (studenți, doctoranzi, cadre didactice, cercetători, bibliotecari etc.). Înscrierile se pot face accesând link-urile respective, prin înregistrare cu un e-mail instituțional.
Open Access și finanțarea în cercetare
Mai mulți finanțatori sunt implicați în mod activ în domeniul accesului liber (Open Access) și reflectă aceasta prin programele lor de finanțare. De asemenea, Clarivate-Web of Science invită utilizatorii să obțină o imagine de ansamblu cu sesiunile la cerere (on-demand).
„Selecția de seminarii web la cerere este disponibilă în cazul în care ați ratat un webinar sau aveți nevoie de o reamintire a caracteristicilor unui instrument. Alegeți limba, filtrați după soluția de interes și urmăriți sesiunea oriunde, oricând. Clarivate-Web of Science pune la dispoziție cercetătorilor interesați instruire on-line prin înscrierea la Academia Web of Science”, arată oficialii TUIASI.
Deși studenții vor trebui să fie prezenți la laboratoare și seminarii în sistem fizic, se vor respecta toate reglementările în vigoare cu privire la prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2
Pe de altă parte, odată cu 1 octombrie 2021, când va fi organizată și festivitatea de deschidere a anului universitar la Universitatea Tehnică din Iași, studenții din toți anii de studiu de la toate ciclurile – licență, masterat, doctorat – vor participa fizic la toate activitățile care impun prezența acestora, cu excepția situațiilor justificate, precum îmbolnăvirea sau accesarea unei mobilități tip Erasmus+.
„În mod cert, fiind vorba despre o universitate prin excelență cu aplicabilitate practică, nu putem comuta activitățile în întregime on-line. În plus, experiența anului trecut, în care am avut doar șase cazuri de infectare în rândul studenților cazați în Campusul «Tudor Vladimirescu» și nu am fost nevoiți să suspendăm activitățile on-site ale niciunei facultăți, ne face încrezători că vom putea să ne protejăm și în acest an”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.
Deși studenții vor trebui să fie prezenți la laboratoare și seminarii în sistem fizic, se vor respecta toate reglementările în vigoare cu privire la prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Cazarea în campus se va realiza la capacitatea maximă prevăzută de legile în vigoare, respectând normele de protecție sanitară
În ceea ce privește cazarea în campus, aceasta se va realiza la capacitatea maximă prevăzută de legile în vigoare, respectând normele de protecție sanitară. Deja s-au realizat liste cu studenții care solicită cazare în noul an universitar și s-a efectuat distribuția acestora pe căminele din Campusul „Tudor Vladimirescu”. Pentru a putea asigura cazarea pentru cât mai mulți dintre studenții TUIASI care solicită acest lucru, în acest an nu vor fi cazați tineri de la alte universități în căminele din campus. Cazările se vor desfășura on-line, fără ca studenții să ia legătura fizic cu prodecanul facultății de care aparțin. Aceștia vor fi informați prin e-mail în ce cămin și în ce cameră vor locui în noul an universitar, respectiv data la care vor fi programați pentru a se prezenta la administrația căminului să ridice cheile camerei.
„Deoarece nu există nicio prevedere legală în acest sens, deși personal sunt un adept ferm al vaccinării, nu vom condiționa participarea niciunui student la nicio activitate didactică sau din campus de efectuarea vaccinării. Dar vom stimula această vaccinare prin acordarea de gratuități la cazare. Am fost prima universitate din România care a decis să acorde o lună de gratuitate studenților vaccinați și am fost un exemplu de bună practică pentru celelalte universități care apoi au adoptat această măsură. Vom organiza, împreună cu DSP Iași, un centru mobil de vaccinare în campus în perioada cazărilor”, a mai precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.
[ad_2]