Acid salicilic pentru coșuri: cum să-l utilizați pentru a scapă de acnee

344


Cea mai populară componentă a produselor cosmetice care ne scapă de coșuri este acidul salicilic sau cum este cunoscut de toți sub numele de aspirina. Coșurile sunt o problemă cu care se confruntă mii de adolescenți și nu numai. Inflamația poate apărea din mai multe motive: de la dezechilibrul hormonal, funcționarea defectuoasă a tractului digestiv la stres, nutriție dezechilibrată și îngrijire deficitară. Oricum ar fi, trebuie să scăpați de imperfecțiuni: găsiți factorii interni ai apariției lor și, desigur, utilizați mijloace adecvate pentru tratamentul extern.

Cum să utilizați acidul salicilic pentru coșuri

Acidul salicilic este utilizat în producția de produse cosmetice împotriva inflamațiilor. De asemenea, este vândut în farmacii că produs independent. Acesta este utilizat deseori acasă pentru a trata coșurile și cu multe rezultate pozitive.

Cum acționează acidul salicilic împotrivă coșurilor

  • Desfundă porii și reglează producția de sebum . Acidul salicilic extrage excesul și alte impurități din pori și împiedică eliberarea sebumului în cantități mari. Acest lucru reduce riscul de inflamație și ajută la îngrijirea tenului gras și mixt.
  • Are proprietăți antibacteriene. Aspirina calmează pielea și ucide germenii dăunători. Acest lucru are că rezultat mai puține inflamații.
  • Se uniformizează pielea. Îndepărtează celulele moarte și stimulează reînnoirea lor. Drept urmare, după ce coșurile dispar, nu vor există pete în locul lor.
  • Are proprietăți antiinflamatorii . Acidul nu numai că luptă cu imperfecțiunile existente, ci previne și apariția altora noi.
  • Tratează acneea pe tot corpul. Desigur, puteți aplica produsul nu numai pe față. Dacă aveți coșuri pe piept sau pe spate, atunci acidul vă ajută și la îndepărtarea acestora.
  • Acționează rapid. Acidul salicilic poate reduce roșeața în doar câteva momente. De aceea, păstrați întotdeauna acest produs la îndemână pentru al aplica în caz de urgență.

În ciuda tuturor avantajelor, înainte de a utiliza acid, consultați-vă medicul. Îl puteți folosi în fiecare zi numai pentru probleme grave de acnee. O supradoză cu acesta poate face mai mult rău decât bine.

Acid salicilic pentru coșuri: cum se utilizează

Întotdeauna asigurați-vă că folosiți o soluție cu concentrație de 1% maxim 2%. O concentrație mai mare de 5% de acide salicilic vă arde pielea.

Nu aplicați aspirina pe alunițe, negi și semne de naștere. Aplicați acidul pe pielea curată și uscată folosind un tampon de bumbac. Lasă-ți acidul pe piele 2-5 minute, apoi clătiți bine cu apă caldă.

În timpul tratamentului, utilizați acid salicilic sau produse pe bază de acesta de maxim două ori pe zi. Nu aplicați mai des, altfel riscați să nu obțineți rezultatul dorit.

Nu utilizați acidul mai mult de 2 săptămâni încontinuu. După tratamentul cu aspirina este recomandat să faceți o pauza de cel puțin 2 săptămâni.

Urmați o dieta. Nu vorbim despre calorii aici. Pentru că tratamentul să aducă rezultate reale, excludeți din dietă alimentele nesănătoase . Preparatele dulci, făină, mâncarea prăjită, condimentele și produsele afumate trebuie consumată în cantități minime și este mai bine dacă vă puteți abține de la ele pentru o perioada.

De asemenea, trebuie să beți multă apă și să fiți atenție dacă produselor lactate vă afectează starea pielii. Dacă da, încercați să mâncați cât mai puține alimente care conțin lapte de vacă.

Renunță la machiaj. Știm că este aproape imposibil să nu mai folosiți fondul de ten pentru fetele cu coșuri. Dar măcar pe perioada tratamentul ar trebuii să faceți un efort și să renunțați la pudră și fondul de ten sau orice produs care acoperă pielea.

Cum se utilizează acidul salicilic pentru acnee

În ciuda eficienței sale, acidul salicilic trebuie utilizat cu precauție.

În absența unor contraindicații evidente – sarcină, alergii – puteți utiliza în condiții de siguranță aspirina că un exfoliant eficient. Tratamentul la domiciliu constă din trei pași:

  • curățați-vă și uscați-vă bine fața cu loțiune sau lapte, spălați-vă fața cu apă încălzită;
  • aplicați o soluție de acid salicilic pe un tampon de bumbac și ștergeți pielea cu el, încercând să efectuați mișcări de-a lungul liniilor de masaj. O ușoară senzație de furnicături se vă simți pe tegument. Asta este normal;
  • spălați bine fata cu apă caldă.

Dermatologii recomandă efectuarea acestei proceduri de două ori pe zi. În acest caz, merită să aplicați produsul numai pe zonă cu coșuri, pentru a nu usca pielea sănătoasă.  Dacă doriți puteți încercă și metoda folosita de Jenifer Lopez de a scapă de coșuri.


Sursa: bzi.ro