duminică, decembrie 22, 2024
AcasăSocialActivități de promovare a calității apei și combatere a poluării pentru elevii...

Activități de promovare a calității apei și combatere a poluării pentru elevii și profesorii Liceului Tehnologic Economic de Turism!

[ad_1]

Elevii și profesorii ieșeni au participat zilele trecute la cea de-a treia activitate de învățare în proiectul Erasmus+ „Be Clean, Be Green! Promoting the Sustainable Development of Our Community”. Proiectul promovează un mediu sănătos, iar activitățile au în centru tema protejării elementelor naturale: apa, aerul, biodiversitatea și ariile protejate. Coordonatorul proiectului este Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași care colaborează cu instituții de învățământ din alte trei țări europene: Portugalia, Belgia și Italia

Activitățile de învățare au fost organizate de Liceul „Terenzio Mamiani” din Roma și au avut ca obiectiv principal apa: protejarea și metodele de combatere a poluării apei. Activitățile au fost dinamice și diversificate, oferind elevilor posibilitatea de a comunica și de a realiza un schimb de informații cu partenerii din proiect.

Activitate deosebită privind calitatea apei

O activitate deosebită s-a desfășurat în zona lacului vulcanic Bracciano, de lângă Roma, unde elevii au făcut observații pe tema poluării și au preluat mostre de apă pentru a fi analizate în laborator. Ulterior, fiecare țară a adus, pentru analiză, mostre de apă potabilă, iar elevii au lucrat în echipe mixte, au analizat calitatea acesteia și au comparat informațiile obținute.

De asemenea, apa a constituit motivul unui tur cultural prin orașul plin de istorie, Roma. Fântânile, care dau un farmec aparte orașului, ascund elemente de istorie, încântă privitorul și transmit celui care le privește că apa este elementul esențial al vieții. Apeductele romane dovedesc prin măiestria lor că orașul italian a fost și este un punct de referință pentru iubitorii de istorie, dar și pentru modul în care pot fi valorificate resursele naturale.

Erasmus+ în școlile ieșene

Număr record de acreditări Erasmus+ pentru școlile ieșene. La secțiunea educației școlare, din cele 342 de candidaturi înregistrate la nivel național au fost aprobate 212, 13 dintre acestea fiind din județul Iași: Școala Gimnazială „Ion Ghica”, Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, Școala Gimnazială „Ion Creangă”, Liceul Teoretic ,,Lascăr Rosetti”, Școala Gimnazială „Alecu Russo”, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, Școala Profesională Plugari, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Dancu, Școala Gimnazială „Vasile Conta”, Școala Gimnazială Lețcani, Școala Gimnazială „Petru Rareș” Hârlău, Școala Gimnazială Specială Pașcani, Colegiul Național ,,Garabet Ibrăileanu”.

Pentru domeniul formării profesionale (VET), din cele 129 de candidaturi depuse la nivel național, 76 au fost aprobate, 8 dintre acestea fiind din județul Iași: Colegiul National de Artă „Octav Bancilă”, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga” Pașcani, Școala Profesională Plugari, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”, Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” Pașcani.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments